15 Април Интернет пространството направо пощуря след кадрите на Digidog,

...
15 Април Интернет пространството направо пощуря след кадрите на Digidog,
Коментари Харесай

Кучета роботи патрулират по улиците на Ню Йорк

15 Април
Интернет пространството напряко " пощуря " след фрагментите на Digidog, едно от първите внедрения в действителния живот на робот от компанията Boston Dynamics. В Twitter се появи малко видео, показващо железно създание на четири крайници, което полицията пусна по улиците, и това видео незабавно стана доста известно. Очевидно Нюйоркската полиция го е кръстила Digidog, евентуално в опит да го направи не толкоз злокобен, само че множеството хора избират да го съпоставят с безпилотния палач, включен в епизода от.

Видео от Twitter:

Digidog в действителност е артикул под името Spot, изработен от американската компания за роботика Boston Dynamics. Той се предлага на пазара като " чевръст мобилен робот, който направлява на терена с невиждана подвижност, което му разрешава да автоматизира рутинните задания като инспекция и събиране на данни - безвредно, тъкмо и постоянно ", написа в спецификацията на Boston Dynamics. Нюйоркската полиция ги употребява от края на предходната година, само че наподобява, че това е един от първите фрагменти на робот на " работа ".

Ако сте последовател на някоя от тайните теории, няма да е мъчно да си съставите сюжет за ремикс на филми като Робокоп и Терминатор. Подобни неща могат да са инфлексна точка, когато става въпрос за IoT и изкуствен интелект. Засега Spot може да се движи единствено с 5,7 км/час (1,2 м/сек.), само че тя безусловно ще се усили и можем да си представим, че обвинените могат да бъдат преследвани от бъдещи модели по улицата.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР