140-та годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор е повод

...
140-та годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор е повод
Коментари Харесай

Румен Радев в обръщение към народа: Ценим и отстояваме свободата

140-та годишнина от подписването на Санстефанския кротичък контракт е мотив да потвърдим, че ценим и отстояваме свободата - с достоверно слово и почтено държание, с персонално присъединяване или със спомоществование.

Това гласи обръщението на президента Румен Радев към българския народ по случай 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 година, оповестиха от Администрацията на президента.

С изказването на президента стартират честванията на разнообразни събития за 140-та годишнина от Освобождението на България.

Паметта за тези дни, оня дух и тези герои устоя на всички похищения, съобщи президентът припомняйки, че на историческите места е срещал разнообразни хора, пристигнали да отдадат респект към извоювалите свободата ни. Както към родните възрожденци, въстаници, четници, опълченци, по този начин и към хилядите воини от освободителната войска на император Александър II, намерили финален покой на българска земя.

По думите на Румен Радев невидима нишка свързва свободата, завоювана през 1878 година, и днешната независимост на жители на суверенна и демократична България, която е в ръцете на живите генерации. " Свободата бе пренесена през всичките 140 години, без значение от превратностите на историята ", добавя Румен Радев.

Държавният глава благодари на Националния предприемчив комитет за честване на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 година и възобновяване на българската държавност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР