14 Май Облачната услуга на Microsoft Azure Blockchain скоро ще

...
14 Май Облачната услуга на Microsoft Azure Blockchain скоро ще
Коментари Харесай

Microsoft закрива облачната си блокчейн услуга

14 Май
Облачната услуга на Microsoft Azure Blockchain скоро ще бъде деактивирана. Такова известие се появи на портала за техническа документи на компанията (Microsoft Docs). Причините за затварянето на услугата не се прецизират.

Междувременно поддръжка за внедряване на нови планове в границите на услугата не се предлага от 10 май 2021 година Съществуващите такива ще продължат да работят до 10 септември 2021 година През това време клиентите са поканени да трансферират данните си на различна платформа. Microsoft предлага да се премине към услугата Quorum Blockchain на Consensys. Подробни указания за мигриране могат да бъдат открити в Microsoft Docs.

Azure Blockchain е платформа, която разрешава основаване и ръководене на блокчейн приложения в личния облак на Microsoft - Azure. Платформата е основана на Ethereum. Достъпът до нея се обезпечава съгласно модела " блокчейн като услуга " (Blockchain as a Service, BaaS).

Според информация, оповестена на формалния уеб страница на услугата, измежду нейните консуматори са производителят на авиационни мотори GE Aviation, финансовият холдинг JPMorgan, Singapore Airlines, веригата заведения Starbucks и онлайн услугите на Xbox.

Microsoft стартира да партнира с Consensys, с цел да предложи на клиентите на Azure среда разработка на блокчейн планове през 2015 година Изцяло ръководената финансова блокчейн услуга на Quorum стана налична за клиентите на Microsoft през 2019 година

Quorum е създадена от американския финансов холдинг JPMorgan Chase, една от четирите най-големи американски банки. През 2020 година JPMorgan продаде Quorum на Consensys, като изискванията на договорката не бяха оповестени.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР