132 броя парфюми от различни известни търговски марки са заловени

...
132 броя парфюми от различни известни търговски марки са заловени
Коментари Харесай

Двама търговци на фалшиви парфюми заловиха във Ветово

132 броя парфюми от разнообразни известни търговски марки са хванати при полицейска акция

Вчера в гр. Ветово е извършена полицейска интервенция от чиновници на районно управление (на МВР) – Ветово по линия на противопоставяне на нерегламентираната комерсиална активност със артикули, без единодушието на притежателя на изключителното право върху тях и по-конкретно обвързвано с предложение на неистинен парфюми, оповестиха от

В хода на интервенцията към 18.00 часа на ул. Велико Търново служителите на реда са направили инспекция на двама мъже, които носели кашони. Изяснена е самоличността им – локални поданици на 42 и 44 година, известни на органите на реда. Последвалата инспекция на наличието на двата кашона, е установила съществуване в тях на общо 132 броя парфюми от разнообразни известни търговски марки. При извършените по-нататъшни дейности чиновниците на районно управление (на МВР) – Ветово са открили и още едно лице от Ветово – юноша на 18-години. Изяснено е, че 18-годишният е поръчал парфюмите по телефон и са му доставени от друго обитаемо място в страната, като са били предопределени за препродаването им, посредством разгласи в интернет, което е закононарушение по чл.172б от Наказателен кодекс – „ който без единодушието на притежателя на изключителното право употребява в комерсиалната активност марка, индустриален дизайн, вид растение или порода животно, обект на това извънредно право, или употребява географско обозначение или негова реплика без правно съображение “.

Случаят е документиран в районно управление (на МВР) – Ветово, като е формирана кореспонденция, с оглед изясняване на закононарушение по член 172б от Наказателен кодекс.

Работата по него продължава.

През декември м.г. русенската полиция разруши скица за измами с неистинен артикули, припомниха от ОДМВР-Русе. Тогава при полицейска интервенция на територията на гр. Ветово бяха арестувани няколко лица. Става въпрос за предложение на разнообразни артикули, най-много парфюми и аксесоари за персонална грижа, посредством интернет уеб сайтове и приложения. Извършителите на този тип машинация оферират неистинен артикули от известни марки, под претекст, че са на промоционални цени или на разпродажба. Изпращат ги до клиентите, посредством разнообразни компании за доставки, само че при приемане излиза наяве, че са със подозрително качество и наличие. При предпочитание от страна на клиентите да върнат продуктите или да възстановят разноските си, връзката с доставчиците прекъсва, предизвестяват от полицията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР