13 станаха шофьорите на линейки в ЦСМП-Благоевград, заразени с COVID-19,

...
13 станаха шофьорите на линейки в ЦСМП-Благоевград, заразени с COVID-19,
Коментари Харесай

Над половината шофьори на линейки в Благоевград с коронавирус


13 станаха водачи те на коли за спешна помощ в ЦСМП-Благоевград, инфектирани с COVID-19, четирима от тях са в болница, има заболели и в РКЦ, трима от тях също са в ковид-отделенията на МБАЛ, заяви БГНЕС.

Служителите на Спешния център, за които сигурно може да се каже, че са най-първата линия, е извънредно тежко.

Така от 24 водачи на коли за спешна помощ 13 са били позитивни и сега са отвън строя. Един от тях мина през пъкъла, оздравя и сега си е в къщи, изчаквайки наложителната карантина след болестта.

През август ЦСМП даде първата жертва на пандемията, умря водач на кола за спешна помощ с двустранна пневмония.

Новите две позитивни проби за COVID-19 на водачи са от през вчерашния ден, за в този момент са на домашно лекуване.

Двама от новоназначените също са с позитивни проби, за в този момент те са на домашно лекуване.

Така действително от 24 водачи , 13 са отвън строя, което постанова здравите да работят по 24 часа, а почивката им се свежда до един ден. Прекратени са всички отпуски.

Карантиниран като контактно лице на инфектиран в фамилията му е и шефът на ЦСМП доктор Красимир Михайлов. Началникът на филиала на ЦСМП-Благоевград доктор Атанасов е с двустранна пневмония в болница.

От Регионалния координационен център /РКЦ/ също има четирима с позитивни проби, двама медицински експерти са на болнично лекуване, а другите двама-на домашно.

Един от проблемите, с изключение на първата линия, са разбъркване на потоците в ЦСМП. През общото помещение, в което влизат дежурните, които на промяна са 10, минават нуждаещите се за обзор в диагностично-консултативен център „ Симпатия “, чийто кабинети се намират над ЦСМП. През пролетта, с първите случаи на ковид а, входът към ДКЦ-то бе изместен откъм този на поликлиниката. В този миг, който дневните случаи в Благоевград са към 100, входа е през ЦСМП.

Друг проблем е, че на 5 метра от входа на ЦСМП, се вземат PCR проби, опашките са големи и то ежедневно. След 15:30 ч. пък излизат резултатите, и по този начин същите хора от сутринта, дали проби си получават резултатите. Те до момента в който чакат шарят по всички страни, качвайки се в коли за спешна помощ те, незабавните екипи контактуват с тях.

И за сведение, единствено тази нощ има трима умряли от ковид-отделенията на МБАЛ-Благоевград. Тя е към този момент ковид-болница, такива не са единствено детското и АГО-отделения. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР