13 нелегални мигранти са заловени на Цариградско шосе на входа

...
13 нелегални мигранти са заловени на Цариградско шосе на входа
Коментари Харесай

Заловиха 13 нелегални мигранти на „Цариградско шосе” в София

13 незаконни мигранти са хванати на „ Цариградско шосе ” на входа на София, съобщи NOVA. Става въпрос за жители на Афганистан.

Те са пътували с автомобил със сръбска регистрация. Спрени са от патрул на „ Пътна полиция “. Няма непокорство на водача, който също е от Афганистан.

Това е следващият случай на хваната група незаконни мигранти в страната в последните седмици. Преди няколко дни при гонка на кола с незаконни мигранти бе тежко ранен служител на реда, който е в медикаментозна кома и тежка черепно-мозъчна контузия, а преди няколко месеца в Бургас починаха двама служители на реда, опитващи се да спрат рейс с незаконни мигранти в Бургас.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев уточни преди няколко дни, че Министерство на вътрешните работи трансформира непрекъснато тактиката за противопоставяне в битката с трафика, тъй като и „ каналджиите “ трансформират непрекъснато своята. Той добави, че от Италия, Полша, Латвия, Беларус и други страни у нас идват хора, които да трафикират мигранти. Причината съгласно Демерджиев е в ниските санкции, като регистрира, че от завършили 2485 каузи за трафик през 2021-2022 година единствено по 158 от тях има наложени ефикасни санкции. Като посочи, че хората, които задържа Министерство на вътрешните работи за трафик на мигранти, биват освобождавани след наложена санкция или условна присъда.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР