13 метрова дигитална инсталация “Един човек” ще “стърчи” на мястото

...
13 метрова дигитална инсталация “Един човек” ще “стърчи” на мястото
Коментари Харесай

13 метрова инсталация “Един човек” заема мястото на мавзолея

13 метрова цифрова апаратура “Един човек” ще “стърчи” на мястото на мавзолея в столицата от средата на октомври. Това стана стана ясно в понеделник от изявление на арх. Венелин Шурелов, който осъществя плана.

Инсталацията ще е покрита с LED тв приемници, ситуирани върху стоманена структура, които ще изненадват феновете, като на моменти ще излъчват някои от тях на дребните екранчета или в силуета на цялата апаратура. " Моят човек не е властнически. Неговият принцип на битие, тъй като това е художествено произведение, което има лично държание, е демократичен всъщност ", сподели доцент Шурелов пред бТВ, който е и учител в Националната художествена академия.

В елементи, той изясни, че две камери на инсталацията ще снимат минувачите и ще ги демонстрират върху инсталацията. На всеки кръговиден час видео стриймингът ще се подвига в “цял формат” и разрешава на фена да нанесе силуета си в контура на фигурата.

Другият режим е да се демонстрират данни от околната среда, като да вземем за пример данни за времето или трафика в София. А в третия си режим инсталацията ще демонстрира новинарски заглавия от новинарски уеб уеб сайтове.

“Целта е да изградя една хомогенна виртуална среда, да изградя едно електронно тяло, чиято тъкан е информацията, данните”, сподели още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР