13-кратният шампион на Украйна – Шахтьор (Донецк), привлече вратаря на

...
13-кратният шампион на Украйна – Шахтьор (Донецк), привлече вратаря на
Коментари Харесай

От Шахтьор гледали вратари от България, но платиха 3 милиона за украинец

13-кратният първенец на Украйна – Шахтьор (Донецк), притегли вратаря на Ворскла (Полтава)Дмитро Ризник, оповестиха медиите в страната. 

24-годишният състезател, който има мачове и за националния тим на страната, минава в гранда от Донецк за 3 милиона евро и бонуси при избрани достижения, прецизира poltava365.com. Други медии обаче прецизират, че Ризник надалеч не е бил единствената алтернатива за вратарския пост. " Оранжево-черните " са следили и двама вратари от българското състезание в листата с евентуални претенденти, без да се прецизират имената им или да се конкретизира дали става дума за българи или чужденци. 

В последна сметка обаче са се спрели на човек, който познават добре. От началото на сезона вратарят има 17 мача във всички шампионати, в които е позволил 24 гола. Срещу името му стои връх през предишния сезон, откакто избави пет дузпи в пет поредни мача. Никой преди него в Украйна не е реализирал сходно нещо. Той ще се конкурира за мястото в стартовите 11 с различен млад вратар и също национал на Украйна - Анатолий Трубин. 

Договорът на Трубин с Шахтьор обаче изтича след края на сезон 2022/2023 и за момента отхвърля да го възобнови. Всичко това е предиздвикало управлението на Шахтьор да потърси различен вид за вратар с дълготрайни връзки. Ризник има два мача за страната си досега, само че се обрисува да бъде запаса на Андрий Лунин, който е благосъстоятелност на Реал (Мадрид).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР