13-годишната сага на бившия директор на Топлофикация Валентин Димитров, по-известен

...
13-годишната сага на бившия директор на Топлофикация Валентин Димитров, по-известен
Коментари Харесай

Вальо Топлото получи 7 г. затвор за пране на пари -

13-годишната сага на някогашния шеф на " Топлофикация " Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото, е на път да завърши, откакто през днешния ден Софийският градски съд го призна за отговорен за пране на пари и му дефинира 7 година затвор.

Според обвиняването той присвоил 10 млн. лева от сдружението, което е управлявал, и ги е прекарал през разнообразни покупко-продажби.

Подсъдима в този развой беше и майка му Цеца Димитрова, само че през 2011 година тя умря. Тя бе обвинена за укрити 200 000 лева налози

Решението на Софийски градски съд обаче не е дефинитивно и може да се апелира на по-горна инстанция.

Повече от час съдията по делото Петя Крънчева чете присъдата, като изброи десетки покупко-продажби с акции, скъпи брошура и облигации, осъществени от Димитров в границите на няколко години. 

Вальо Топлото към този момент има една присъда от 3 година затвор за занемареност, които излежа. Пред Върховния касационен съд към момента продължава делото против него за длъжностно заграбване. Той няма да дава отговор по обвиняванията за данъчни закононарушения заради изтекла отминалост.

Съдебната сага на Валентин Димитров е от 2006 година, когато беше задържан. След това против него започнаха четири каузи – за валутни закононарушения, за занемареност, за длъжностни закононарушения и за пране на пари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР