13 души са задържани при акцията срещу разпространение на педофилски

...
13 души са задържани при акцията срещу разпространение на педофилски
Коментари Харесай

Задържаха пилот и още 12 мъже за детско порно, половината са...

13 души са арестувани при акцията против разпространяване на педофилски материали с присъединяване на деца. Проверява се дали един от задържаните не е опитвал да посегне на дете, той е живял покрай сиропиталище, оповестиха на брифинг от прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и следствието.



В акцията взели участие над 30 следователи, над 30 служители на реда от отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП и над 60 жандармеристи. Сред арестуваните има водач от гражданската авиация, който работи в известна лоу кост самолетна компания, притежател на състезателен магазин, оценител на недвижими парцели, изясни зам.-главният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов. И уточни, че става дума главно за мъже на възраст сред 30 и 40 години. Някои от тях били и над 60-годишни.   " 50% от тях са фамилни. Имат и деца, множеството са с положителни финансови благоприятни условия, не са обществено слаби ", разказа арестуваните Сарафов. Психопрофилът на част от арестуваните посочил, че имало опция да посегнат на деца в действителния живот.

Задържаните са разпространявали видеоматериали, видеоклипове и фотоси с брутални подиуми на принуждение на деца на забележима възраст сред 2 и 10 години, уточни още Сарафов. И изясни, че децата нормално са от някогашните руски републики, Филипините, Индонезия и други. 

" В сегашния миг глобата за това закононарушение е до 6 години затвор ", уточни още шефът на следствието. И попита дали е задоволително.

" Доста постоянно тези хора минават с условни санкции, смятате ли, че тези санкции са съответни ", попита пък говорителката на основния прокурор Иван Гешев Сийка Милева.

Акцията е по предписание на основния прокурор Иван Гешев и в нея вземат участие доста прокурори и следователи. Самият той се появи при започване на брифинга. " Тяхната работа сподели кои са действителните проблеми, а не измислените от политиците в българската правна система и за какво прокуратурата упорства за всеобхватна правна промяна. Реалната правна промяна е тъкмо това, да бъдат увеличени наказванията, които са за разпространяване на нецензурен материали ", сподели Иван Гешев на брифинг за акцията против педофилията.

Претърсват се адреси на територията на цялата страна. До момента са над 20, като единият е на ул. " Московска ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР