13 Април Intel може да започне да произвежда полупроводници за

...
13 Април Intel може да започне да произвежда полупроводници за
Коментари Харесай

Intel се надява да започне производството на автомобилни чипове още тази година

13 Април
Intel може да стартира да създава полупроводници за автомобилните компании до сред шест и девет месеца, написа The Verge.

" Надяваме се, че някои от тези проблеми могат да бъдат решени, без да са нужни три или четири години за построяването на заводи, а може би единствено шест месеца за узаконяване на нови артикули при някои от съществуващите ни процеси. Ние започнахме такива договаряния към този момент с някои от основните снабдители на съставни елементи, " отбелязва изпълнителният шеф Пат Гелсингър.

Дори в случай че Intel не успее да съблюдава целения период, новината акцентира значимостта, която компанията слага върху новия си бизнес като производител на чипове за други организации.

Гелсингър показа новото бизнес звено, наречено Intel Foundry Services, още предишния месец с обещанието, че компанията ще употребява ресурсите си за производството на x86, Arm и RISC-V чипове за външни клиенти. Също по този начин стана ясно, че компанията възнамерява да влага 20 милиарда $ в разширение на своите фабрики в Аризона, с цел да улесни оправянето със повишеното търсене от външни сътрудници.

Автомобилната промишленост е една от сферите, които беше най-силно наранена от международния дефицит на полупроводници, а компании като Ford и GM бяха принудени да спрат производството си или да вкарат промени при своите камиони поради неналичието на части. Ако Intel успее да стартира производството на автомобилни чипове в границите на година, ще може да предложи нов канал за обезпечаването на по този начин нужните доставки.

Глобалният дефицит се увеличи до равнища, които подтикнаха администрацията на американския президент Джо Байдън да се намеси. Той прикани за преразглеждане на веригата на доставки на полупроводници и организира среща с фирмите в бранша, в това число Intel, Гугъл, Ford, GM, TSMC и Dell.

" Ние изоставаме във връзка с проучванията, разработките и производството и почтено казано, би трябвало да подобрим нашето показване ", разяснява Байдън.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР