13.1% от управителите на местата за настаняване са освободили или

...
13.1% от управителите на местата за настаняване са освободили или
Коментари Харесай

Поголовни уволнения в хотели и къщи за гости

13.1% от шефовете на местата за настаняване са освободили или съкратили личния състав си. 24.6% от ръководителите са подхванали като мярка „ заплатен отпуск “, 14.8% - „ неплатен отпуск “. От „ прекосяване на ненапълно работно време “ са се възползвали 7.6% от мениджърите, 3.5% са подхванали мярката „ отдалечена форма на работа “, а 2.7% - „ понижаване на възнагражденията на личния състав “, оповестиха от Национален статистически институт.

Същевременно 11.7% от местата за настаняване са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите. През октомври 52.8% от интервюираните са предложили на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 57.8% са имали желание да понижат цената на пакет услуги, а 37.7% - на нощувката, съобщи БГЕНС.

Намаление в приходите от активността си през октомври по отношение на предходния месец са отчели 58.7% от интервюираните шефове, до момента в който при 37.0% няма смяна.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Сезонната въжен превоз карта за Боровец скочи с цели 500 лв.. Докат...

През идващия един месец 44.3% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ до 50% “ от разноските за активността със лични средства, 33.7% - че ще съумеят „ до 100% “, а 21.6% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект 41.1% от ръководителите считат да продължат да работят, 39.6% - да продължат с актуалната си активност, въпреки и с понижен размер, 17.3% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 1.0% предвиждат да я прекратят.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР