1250 възрастни пловдивчани и хора с увреждания са подпомагани за

...
1250 възрастни пловдивчани и хора с увреждания са подпомагани за
Коментари Харесай

1250 възрастни пловдивчани и хора с увреждания са подпомагани от „Патронажна грижа"

1250 възрастни пловдивчани и хора с увреждания са подпомагани за близо 1 година в границите на плана „ Патронажна грижа Компонент 3 “. 

Около 150 са били ангажираните за грижа към нуждаещите се като са им пазарували, купували са им медикаменти, подавали са документи и заявки към съответни институции.

Помощта в изискванията на пандемия ще продължи с новата обществена услуга „ Асистентска поддръжка “, осведомиха от Община Пловдив. Подробности от кореспондента Кремена Данева:

Работата ни досега сподели изключителната значителност на този вид подкрепяне, акцентира ръководителят на плана „ Патронажна грижа “ Лилия Кичукова:

" Осигурихме работни места по време на най-голямата безработица, обслужвахме хора, които фактически не можеха да излизат от домовете си, с цел да се предпазят от коронавирусната зараза ".

„ Получавалите досега грижи по този план могат да се възползват, в случай че дават отговор на изискванията и от новата обществена услуга „ Асистентска поддръжка “, сподели заместник-кметът Георги Титюков. Той разясни, че тя е ориентирана към консуматори, които са отвън обсега на Закона за персоналната помощ.

" Всички лица с ТЕЛК 70 и над 70 % с непозната помощ и всички деца с ТЕЛК 50 и над 50 % с непозната помощ имат право на персонален помощник. Подават да им бъде направена обществена оценка, посещават ги чиновници на дирекция " Социално подкрепяне ", вършат оценката, издават направление, в което написа, че лицето има потребност от 168 или 121 часа, съгласно потребностите персонална помощ месечно ".

Това направление би трябвало да се внесе в общинската дирекция „ Социална политика “, след което ще бъде утвърден и посоченият помощник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР