125 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание с

...
125 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание с
Коментари Харесай

305 млн. лв. от парите на българските данъкоплатци са дадени за covid-ваксините

125 милиона лв. отпусна държавното управление на днешното си съвещание за обезпечаване на ваксини в битката против COVID-19, оповестиха от държавната осведомителна работа. 

„ С тези 125 милиона лв., общо 305 милиона лв. са дадени от парите на българските данъкоплатци за ваксини. Ваксините са безвъзмездни и се поставят единствено при предпочитание от страна на всеки българин “, съобщи министър председателят Бойко Борисов и подсети, че имунизациите са утвърдени от Европейската организация за медикаменти и Европейската комисия. 

„ Ваксината е единственото, което може да ни извади от пандемията. С големите старания на всички наши лекари и медицинските сестри, санитари, лаборанти, персоналния им образец, който дадоха с имунизирането. Това е единственият късмет, който цивилизованият свят вижда сега – посредством имунизациите да излезем от тази война. Правим всичко належащо, с цел да пазим работните места, да запазим бизнесите “, сподели още Борисов, като в това време сложи акцент и върху своевременната поддръжка на държавното управление в социално-икономическата сфера.

По време на държавното управление съвещание здравният министър проф. Костадин Ангелов осведоми, че имунизацията върви по проект и към този момент са имунизирани 3844 души в цялата страна.

„ Във всички области на страната е направена организация за имунизирането на медицинския личен състав на първа линия “, уточни Ангелов.

Здравното министерство ще започва осведомителна акция, с цел да може всеки български жители да бъде информиран за процеса на имунизирането. Очаква се при започване на идната година в България да дойде и идната пратка ваксини, за което е основана нужната организация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР