12 млн. души са ваксинирани в ЕС срещу COVID-19 до

...
12 млн. души са ваксинирани в ЕС срещу COVID-19 до
Коментари Харесай

До този момент в ЕС са поставени 12 милиона дози от ваксините срещу COVID-19

12 млн. души са имунизирани в Европейски Съюз против COVID-19 до този миг. Това заяви пред комисията по бюджет на Европейския парламент генералният шеф на дирекция " Здраве и сигурност на храните " в Европейска комисия Сандра Галинa, потвърждавайки изнесената от шефа на Европейска комисия Фонд дер Лайен информация.

Тя сподели това в отговор на въпрос за забавянето на имунизациите в Общността по отношение на Съединените щати и Израел:

" Ако погледнете листата със страните, в които имунизираните са най-вече, ще видите, че всички страни членки са във " Висшата лига ". Затова няма защо да изпитвам завист на Съединените щати или на Израел ".

Галина посочи, че доставките на " Байонтек/Пфайзър " и " Модерна " вървят в график, има закъснение единствено на имунизациите на " АстраЗенека ". Досега са доставени 15 млн. дози, като се чака те да доближат през март до 55 млн.

Тя обаче акцентира, че първото тримесечие няма да бъде от леките и добави, че в бюджета на Европейски Съюз би трябвало да се плануват средства, които ще оказват помощ за битката с новите варианти на вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР