12 Март Mastercard обединява сили с Международната търговска камара, за

...
12 Март Mastercard обединява сили с Международната търговска камара, за
Коментари Харесай

Mastercard насочва поглед към дигиталните здравни паспорти

12 Март
Mastercard сплотява сили с Международната комерсиална камара, с цел да предложи своите софтуерни умения при основаването на решения за цифрови здравни паспорти, които да оказват помощ световното възобновяване от Covid-19, написа Finextra.

Партньорите означават, че държавните управления сега разчитат на разграничи основани на хартия процеси, с цел да дефинират резултатите от тестванията за ковид, както и имунизационния статус на пътуващите.

" В доста случаи тези хартиени документи могат елементарно да бъдат фалшифицирани, сложни са за валидиране и са неуместни за потребление ", разясняват организациите.

В тази връзка Mastercard и Международната комерсиална камара желаят да основат среда за свързани цифрови други възможности, които понижават измамите и усъвършенстват доверието.

Те възнамеряват да работят с държавни органи и бизнес водачи, с цел да подсигуряват, че управляващите в страните разполагат с " разнообразни съвместими решения за цифрови паспорти ", с цел да се подкрепят техните тактики за възобновяване, както и да се защитят персоналните данни на потребителите на всички места.

Партньорството надгражда съществуващото съдействие - и двете организации са част от Good Health Pass Collaborative, отворена междусекторна самодейност за основаване на план за системи за цифрови здравни паспорти.

" По света има незабавна нужда да разработим решения, които ще ни оказват помощ да се оправим с актуалните здравни терзания и да разрешат на хората безвредно да се свързват още веднъж между тях и в своите общности ", означават от Mastercard.

През последната година компанията разшири тестванията на своята услуга за цифрова еднаквост, основана на децентрализиран метод, при който потребителите имат надзор над своите данни. Освен това Mastercard разгласи партньорството си с Университета Дикин в Австралия и държавното управление на Северна Македония, имащо за цел основаване и използване на услуга за цифрова еднаквост при разнообразни сюжети. В допълнение компанията също по този начин извърши проби в Глазгоу и лондонското летище Гетуик, с цел да покаже какви са основните съставни елементи за триумфа на един световен здравен паспорт.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР