12 години сектор Земеделие беше тласкан в грешна посока -

...
12 години сектор Земеделие беше тласкан в грешна посока -
Коментари Харесай

Иван Иванов, водач на листите на БСП за България в Русе и Шумен: Инвестирахме 1 млрд. лв. в сектор Земеделие

" 12 години бранш " Земеделие " беше тласкан в неверна посока - неговото феодализиране. Доста политическо превъзходство получиха както ГЕРБ, по този начин и Движение за права и свободи. На първо място са нужни законодателни промени - страната да има повече благоприятни условия за дейности в българската гора. В момента всичко се дава на частни компании, а държавните горски предприятия имат опцията да добиват и обработват единствено 30 на 100 от дървесината. " Това съобщи лидерът на листите на " Българска социалистическа партия за България " в Русе и Шумен Иван Иванов в ефира на Българска национална телевизия.
Като някогашен министър на земеделието той изясни, че доста значима стъпка, която е направена, е въвеждането на напълно електронни търгове при продажбата на дървесина, с цел да изчезнат нагласените търгове. " Безконтролният рандеман на дървесина води до неприятни последици. За седем месеца извършихме над 500 000 инспекции и бяха написани десетки хиляди актове. Контролът се върна в този бранш, само че това би трябвало да продължи ", безапелационен е социалистът.
По думите на Иванов от 1 януари 2023 година би трябвало да влезе в действие Стратегическият проект за обща селскостопанска политика на България. " В него е заложен гаранционен фонд, в който всеки аграрни производител ще отделя част от средствата, които получава като дотации, а страната ще влага част от своя дял в дотацията и по този метод ще се подсигурява фонд, който да може да обезщетява за неподходящи климатични условия. Говорим за 100% обезщетение ", посочи той.
" Тази година успяхме да реализираме невиждан растеж при подкрепяне на страната - 1 милиарда лева са вложени в този бранш както от държавния бюджет, по този начин и европейски средства. Почти успяхме да изравним дотацията на нашите земеделци с европейската ", разяснява някогашният поземлен министър.
Той е безапелационен, че има десетки аргументи хората да имат вяра на Българска социалистическа партия: " Ние излязохме от това ръководство с доклад за доста добре свършена работа. Ние бяхме гарантът за сериозна обществена политика, която всички български жители сега усещат - нарастването на минималната работна заплата, два пъти нарастването на пенсиите, имаме необлагаем най-малко за младите фамилии. "
По думите му служебният кабинет преднамерено се намесва в изборния развой, което е неточно и би трябвало да завърши. " Безспорно в стопанската система имаме сериозен растеж на Брутният вътрешен продукт - четвърти в Европа, първи сме и по стопански напредък. Неслучайно при свалянето на държавното управление ударът беше в стопанската система, тъй като там бяха най-хубавите достижения ", напомни Иванов.
Кандидатът за депутат чака хората да оценят високо достиженията на Българска социалистическа партия в ръководството, каквото е и наблюдението му от срещите с тях из страната. " Призовавам всички български жители да не се вслушват в изказванията, че надали не няма да има кабинет. Подобно развиване на събитията ще докара до задълбочаване на рецесията, липса на бюджет, липса на политики, които да се следват. Българска социалистическа партия ще бъде част от ръководството в идващ кабинет и ние ще бъдем още веднъж този обществен поръчител на българските жители ", съобщи Иван Иванов и прикани: " Гласувайте с номер 28 в бюлетината, с цел да можем да продължим да реализираме тези политики, които заложихме в програмата си. " style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР