12 години ни надуваха главите за „еднокнижника от Банкя“. На

...
12 години ни надуваха главите за „еднокнижника от Банкя“. На
Коментари Харесай

Ето какво се случва с Борисов, ако се издъни като Киро

12 години ни надуваха главите за „ еднокнижника от Банкя “. На ви в този момент „ харвардските многокнижници “.

Борисов най-малко не е твърдял, че „ Винету “ е на Чехов.

Впрочем мантрата, че Борисов бил прочел „ единствено една книга “, бе ловко насадена в публичното схващане от хейт-пропагандата на жълтопаветната сноберия и сектантско-диаболичния кръг към семейство Прокопиеви и прокурорската партийка „ Да, България “.

Най-малко поради възрастта и образованието си при социализма (когато хората излизаха от учебно заведение и университета общо-взето ерудирани) Борисов е четящ човек. Имам и персонални усещания, изключително по линия на съветската класическа литература.
свързани новини45724преди 17 часа88898преди 5 часа
Понеже истината се познава в съпоставяне, единствено си представете, че простотиите, натворени и изговорени от Киро в последните месеци и седмици, бяха дело на Борисов. Дали щяха да му ги простят?

Пример: излиза Борисов на значим интернационален конгрес и изплясква, че ще строи втори мост над Дунав. И че по света има 36 милиарда имунизирани против коронавирус. И че приоритет му е „ автомагистралата Ботевград – Враца – Шумен “. На Коледа ни поздравява с „ Честита Бъдни вечер! “, а след това пуска в обществения си фейсбук разпечатка от най-известното гей приложение Grindr.

За похлупак, до момента в който му връчват премията „ Политик на годината “ (с опрощение!) , се хвали с създател и произведение, което очевидно не е чел, само че другояче му било „ обичано “. Колкото да блесне, фанфаронът...

Шок и смут, не ми се мисли какво би се случило с Бойко Борисов и по какъв начин щяха да го раздерат и разкостят демократите от „ верните медии “, „ инфлуенсърите “, „ самостоятелните коментатори “, НПО-тата, зелените, веганите, почитателите на „ София прайд “ и цялата неолиберална гмеж, която е поела ръководството на страната след манипулирания машинен избор.

Оставката е най-малкото! Гошо Боеца и Елена Йончева към този момент щяха да са съчинили стотина тъжби до Кьовеши, а отровното триото щеше да натрупа развалена риба пред Министерския съвет, откакто е блокирало Орлов мост…

А в този момент долита оттук-оттам вманиачена отбрана: „ долу ръцете от младите, които желаят смяна “, „ човешко е да се бърка “, „ той ще се научи “…

Младите? Айде бе, че Киро да не би да е юноша? Или сътрудникът му Кокорчо?

После, младостта не може да бъде индулгенция за систематична неприспособимост. Благодарим за такава „ младост “, която ще се „ научава “ и ще култивира грешките си на гърба на данъкоплатеца.

Разбира се, стилистичните гафове, очевидната дислексия и функционалната неначетеност са най-дребното провинение на ПеПе-тата. Понеже са титанично некадърни и неподготвени, тези видове нахакват страната в немислим социално-икономически хендек. Докато в това време трудоустройват на най-сладки постове съпруги и любовници. И „ цакат “ бизнеса през острието си Спецов, началник на Национална агенция за приходите и по съвместителство данъчен извършител.

Години, петилетки ще има да лекуваме раните, нанесени от вредата „ Просто Киро “.

Какво е България сега? Държава без бюджет, страна без импортиран План за възобновяване в Европейски Съюз, страна с галопираща инфлация, страна с най-скъпия ток в Европа, страна, която е на косъм на съобщи националния си блян за обединяване и да пожертва Македония; страна, предвождана от полово комплицирани мъже и дами (а някои не знаят какви са точно) , подготвена да прегази волята на Конституционния съд и да узакони тихомълком перверзиите на Истанбулската конвенция; страна, в която президентът и министър-председателят са погазили Коституцията и това е потвърдено със особено решение на КС; страна, единствена в Европа, в която се гласоподава единствено с машини…

Не звучи добре, нали?

В такава страна най-логично е „ политик на годината “ да бъде Кирил Петков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР