12 души започнаха своето обучение по професия Парамедик, специалност: Транспортиране

...
12 души започнаха своето обучение по професия Парамедик, специалност: Транспортиране
Коментари Харесай

Втори курс парамедици започна обучение във ВМА

12 души започнаха своето образование по специалност „ Парамедик ”, компетентност: „ Транспортиране на потърпевши и заболели хора, оказване на първа помощ и асистиране в незабавни отделения ”, което се организира в Центъра за професионално образование на Военномедицинска академия (ВМА). Това оповестиха от лечебното заведение.

Обучението е разпределено в два образователни периода, от 3 април до 10 октомври 2023 година Това е вторият випуск парамедици, които ще преминат през сходен курс във ВМА.

Богатата теоретична част е придружена и от интензивни занятия, в границите на които на практика ще се разиграват обстановки с голям брой потърпевши във Военномедицинския симулационен подготвителен център.

„ Ние ще ви обучим по какъв начин да съхраните и поддържате живота на тежко ранени хора до идването им в болница. В сходни обстановки вие, като парамедици, имате основна роля и можете да извършите доста. Защото в случай че не се реагира съответно в „ платинените 10 минути “ и „ златния час “, опциите за избавяне на потърпевшия мощно понижават “, съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

„ Изключително доста почитам вашето решение да се включите в този курс, тъй като,  както към този момент загатнах, вашата задача е основна и вие ще държите в ръце живота на доста хора. Обучението е един дълъг развой, в който би трябвало да извлечете оптималната изгода. Бъдете дейни “, прикани още той.

В рамките на първото занятие курсистите следиха онлайн и проява на така наречен „ военни ” парамедици, които се образоват за придобиване на четвърта степен на професионална подготовка по специалността „ Военнослужещ-санитарен инструктор “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР