12 души от горящия ферибот остават в неизвестност, седем от

...
12 души от горящия ферибот остават в неизвестност, седем от
Коментари Харесай

Министерството на транспорта координира прибирането на българите от ферибота в Йонийско море

12 души от горящия ферибот остават в неопределеност, седем от тях са български жители

Министерството на превоза и известията на България координира всички дейности по прибиране на избавените български жители при случая с пожара на ферибот в Йонийско море, оповестяват от ведомството.

По последни данни 12 души от горящия ферибот в Йонийско море остават в неопределеност, седем от тях са български жители.

Температурата в горящата още част на кораба е 600 градуса, а в резервоарите има над 700 тона гориво, осведоми екипажът.

Министърът на комерсиалния флот Янис Плакотакис заяви през днешния ден, че главната цел на цялата интервенция е да се намерят хората, които са в неопределеност и да се спасят.

Издирваните хора се намират на кораба, тъй като водолази не откриха бедстващи хора във водите към мястото на случая, заяви ръководителят на гръцките спасители Глиофридис.

Информация за българи, пътували на ферибота „ Юрофери Олимпия “може да се получи в Ситуационния център на тел. 02 948 3051, оповестиха от Министерството на външните работи.

127 са били българските жители, които са пътували на ферибота. Сред тях има и деца, които са добре, сподели заместник-министър Велислава Петрова. Всички са евакуирани и са настанени в хотели на остров Корфу. Консулът ни в Солун е посетил сънародниците ни и е останал на място при тях като им е обезпечена храна и питиета.

Осъществена е непрекъсната връзка с Министерството на корабоплаването и островната политика на Гърция. Консулът на България в южната ни съседка Радостин Ванкин е оказал цялостно подпомагане за издаването на нужните документи на българите и настаняването им в хотел на остров Корфу. Разговаряно е и с транспортното министерство на Гърция, както и с българските гранични управляващи за образуване напредването на българските жители и оказване на административна помощ.

Със съдействието на български превозвачи са обезпечени нужните рейсове, с които ще бъдат превозени избавените български жители при случая с пожара на ферибот в Йонийско море.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР