12 © Цветелина Белутова 12 Публикацията е част от платеното

...
12 © Цветелина Белутова 12 Публикацията е част от платеното
Коментари Харесай

Продължаваме нагоре: Бягане около София с Филип Шавов

12 © Цветелина Белутова 12
Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
" Моят храм е планината – там отивам да се изповядвам ", споделя Филип Шавов. Oсвен че мощно обича природата, той практикува всевъзможни спортове, уредник е на ултра крос триатлона " Лъвско сърце " и е учител по британски език по метода " Сугестопедия ". За да съвместява всичко изброено, e в непрекъснато придвижване – или прекосявайки цяла София / България, или бягайки по кръстосан терен отвън града.

Единственото свободно време, с което разполага, с цел да ми опише за тазгодишното издание на надпреварата, както и за характерната кола, която му е нужна, с цел да обикаля из Странджа, е в този момент, на път. Ще му придружавам, до момента в който тренира планинско тичане отвън София, а автомобилът, който ще ни измъкне от столицата, е BMW X2. " Дизайнът е доста атрактивен! - разяснява незабавно, щом го вижда Филип – същински се впечалих от двойната радиаторна решетка, която му придава мощно лъчение и го кара да се вижда отдалеко ". Изчаквам известно време, с цел да му се налюбува.

" За мен е значимо да разполагам с представителна кола изключително когато беседвам с разнообразни спонсори за " Лъвско сърце ". Един подобен триатлон се провежда мъчно и са нужни необятна усмивка и сексапил, който да бъде заздравен от кола с темперамент ".

Фотограф: Цветелина Белутова

Най-накрая потегляме и то под звуците на немски хип-хоп. " Освен че в този момент се приготвям за ритъма на тренировката, си договарям и немския, таман изкарах второ равнище. ", изяснява ми Филип. Песните той пуска непосредствено от смарт телефона си, който свързва с бордовия компютър на автомобила. " Звукът е доста значим за мен, тъй като постоянно преслушвам в колата музиката, която след това ще пусна на моите възпитаници – по метода на сугестопедията езиците се учат посредством песни.

Тук виждам, че е заложена Harman Kardon система, по тази причина и озвучаването е съвършено ".

Фотограф: Цветелина Белутова

Докато се измъкваме от софийското запушване, той се радва и на функционалността Stop-and-Go, която му дава опция да не скача непрекъснато върху педалите и по този начин да не натоварва краката си още преди да е почнала тренировката. Трафикът най-сетне се разрежда и към този момент може да изпреварва останалите участници в придвижването.

" Хубаво форсира този автомобил, още по-хубаво, че екранът му ми демонстрира оптимално позволената скорост ", смее се Филип.

Фотограф: Цветелина Белутова

Той тренира всеки ден. Обича да тича в софийския " Ловен парк ", към езерото Панчарево или на Витоша. " Много е значимо формата на тялото да се поддържа. Тази година триатлонът ще се организира чак на 1 септември и до тогава би трябвало да съм с отлична физическа подготовка ". Има за какво. " Лъвско сърце " включва 3 километра плуване в морето от плаж " Перла ", наоколо до Приморско, колоездене – 116 километра по кръстосан терен в Странджа с 2200 м. денивелация (под велосипедите състезателите са залепили храна, вода, изотоник, аварийна гума) и най-сетне 21 километра планинско тичане. " Тичането на финала е велико – обикаля се целия резерват " Ропотамо ", излиза се до Маслен нос, минава се около Бегликташ и Лъвската глава, откъдето има 360-градусова гледка към плажовете на север и на юг, с цел да свърши там, където е почнало - плаж " Перла ". Филип минава цялото трасе по няколко пъти. " Повярвайте ми, би трябвало ми пристъпен и благонадежден автомобил като BMW X2 с неговите по-стегнати амортьосори... "

Фотограф: Цветелина Белутова

Но това, което му прави особено усещане, е салонът му: " Типично като за BMW е направен удобно за лидера, има лумбални опори. Така в случай че се лашкаме из Странджа и по офроуд трасета, няма да се постанова да подскачаме пред кормилото ", счита спортистът. Из планинския резерват може да има места и без обсег за мобилните телефони, само че това не би трябвало да го тормози, в случай че е с днешния ни авто сътрудник, тъй като мрежовата връзка може да бъде усъвършенствана посредством свързване към външната антена. За тази цел е възложен Snap-in адаптер с функционалност за зареждане.

Фотограф: Цветелина Белутова

Покрай организацията на триатлона Филип пътува непрекъснато сред София и Приморско даже в тъмни часове, и му е значимо да разполага помощник, който да следи да не излезе от платното.

" Освен тази екстра ми харесва, че колата сама включва дългите светлини съгласно насрещното придвижване, което е доста комфортно при дълго извънградско каране и прости на другите водачи. А ето и че в този момент ме извести, че имам автомобил влезнал в сляпата точка ".

Фотограф: Цветелина Белутова

Вече по-спокоен, че придвижването не лишава толкоз от вниманието му, Филип дава препоръки за всички, решили да се пробват в триатлона: " Елате няколко дни по-рано, с цел да опознаете трасето. Носете си вода, тъй като Странджа не е Витоша и там няма чешми. Носете си и персоналните карти, тъй като е гранична зона. " Тази година " Лъвско сърце " включва и мини надпревари за децата, както и всевъзможни съпътстващи занимания.

Спираме настрана от пътя, съвсем в гората. Филип желае да тренира тичане по горски пътеки, не по асфалт. При слизането ни от колата нещо сигнализира – става известно, че е не запомнил телефона си в поставката за безжично зареждане сред двете предни седалки, само че автомобилът мъдро го подсеща.

Не се отхвърлям да му задавам въпроси, даже до момента в който обува маратонките – желая да даде и упътвания за ежедневното поддържане на добра форма, въпреки всичко идва лятото. " Всяка една подготовка включва наложителна загрявка, последвана от същината й без значение дали е кардио, за техничност или експедитивност и най-после се приключва с разпъване ". Филип ни поучава постоянно да спортуваме с другар, тъй като е значимо да има кой да ни подтиква в дните, когато ни мързи. " Тялото привиква на избран режим и не обича да пропуща подготовка. Ако някой път в действителност не ви се занимава с нея, най-малко отидете на масаж – това е тип спортуване за мускулите ". Друг негов съвет е да си купим въже за скачане и даже да разполагаме с минимално време – петнадесет минути, прекарани с него, ще ни свършат отлична работа.

Фотограф: Цветелина Белутова

Когато тръгваме назад към центъра на София, той се качва в колата и бърза да продължи с подготовката си за часовете по британски, които му предстоят незабавно след късата ни случка със спорта. Не желае да се изтощава в допълнение в натовареното градско придвижване, по тази причина Head-Up екрана още веднъж влиза в съвършена услуга. Над кормилото той вижда имената на песните, с които ще преподава. Ще слушаме, до момента в който не ме остави пред офиса ми. Няма потребност от комплицирани пояснения по еднопосочните улици на града - отново там, на дислея, Филип вижда навигационната система, която му демонстрира най-прекия път.

Запознайте се с първото BMW X2
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР