12 часа след като роди здраво момченце 29-годишната Ивелина издъхва.

...
12 часа след като роди здраво момченце 29-годишната Ивелина издъхва.
Коментари Харесай

Съпругът на починалата родилка: Казаха ми, че съм изтеглил късата клечка

12 часа откакто роди крепко момченце 29-годишната Ивелина издъхва. Сега фамилията се пробва да разбере какво се е случило.

Първо ще си погреба женичката и след това ще си взема детето. Отговорност ще диря до последно. Искам да съм последният човек, който изтърпява тази тъга ”, споделя брачният партньор на Ивелина Мартин Симеонов пред NOVA.

Мъжът уточни, че по време на раждането детето се задушава и се постанова Цезарово сечение. „ То е извадено живо и крепко, проплаква незабавно. Жена ми също е добре. 14 часа по-късно, цяла нощ сме си писали. Имаше ужасно огромни болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че доста я боли. В 3:40 ч. сутринта ми написа: „ Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя ”, добави той.

Според Симеонов никой не е ревизирал какво се случва с родилката. „ Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ „ Канев ” е от кой момент децата се носят при родилките в интензивно поделение. На нея два пъти са ѝ го занесли в 3:30 ч. през нощта ”, сподели още мъжът.

От болничното заведение пояснили, че повода за гибелта била белодробна емболия. „ Това ми го споделиха, когато бях до натрупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е умряла в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8 ч. Казаха, че сме изтеглили късата съчка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го напълно обикновено, без никакви терзания ”, добави мъжът на умрялата жена.

По думите на Симеонов, в случай че е имало някого при родилката, е могло да се направи нещо. „ Тя става, с цел да повика дамата, че доста я боли и се свлича на земята. Кога са я намерили – не е ясно… когато са се наспали ”, е мнението му.

Детето е момченце, живо и крепко и се споделя Белослав. „ Тя доста държеше на това име. Всеки ден пристигам и си го гушкам, тъй като е парченце от нея. Нямам врагове, само че на най-големия си зложелател не поисквам такова нещо ”, сподели Мартин.

Бащата на почернения мъж беше безапелационен, че би трябвало да има съд и затвор за всеки, който не си прави работата. „ Тази, която е правила интервенцията, към този момент е била осъждана един път условно. Би трябвало в този момент да влезе в пандиза и да излежи присъдата си ”, разяснява той.

Етикети: родилкаРусе
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР