12,16 млн. души в Русия са били съкратени от работа

...
12,16 млн. души в Русия са били съкратени от работа
Коментари Харесай

Русия е изгубила 12 млн. работни места в коронакризата

12,16 млн. души в Русия са били съкратени от работа от началото на коронавирусната пандемия в страната през април. Към декември 2020 година 3,14 млн. безработни са регистрирани във Федералната работа по труда и заетостта (Роструд), демонстрират формалните данни.

В интервала сред 1-ви април и 1-ви декември обаче са наети общо 12,23 милиона души в цялата страна, показват още държавните данни. В последните месеци съветският пазар на труда сподели признаци на възобновяване поради огромния брой хора, започващи работа на по-ниски заплати, настояват анализаторите от " Сбербанк ".

Затварянето на стопанската система през март усили безработицата в Русия, като в същото време удари рублата и подтикна централната банка да понижи лихвените проценти, с цел да поддържа стопанската система, напомня Reuters.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Заплатите и пенсиите на руснаците порастват, само че не и действителните и...

Растежът на заплатите е слаб и едвам покрива инфлацията, като е над 2 пъти по-нисък от този преди пандемията. Реалните заплати в Русия ще се усилят приблизително с към 1,5-2,5% през 2020 година, по данни на Руската централна банка.

Здравеопазването е единственият бранш, в който се следи непрекъснат напредък на заплащането през 2020 година, като възнагражденията се усилват с 13,7% повече от междинното. Това отразява мощното търсене на медицински служащи, откато пандемията се ускори.

Междувременно в Русия бяха регистрирани нови 27 403 случая на ковид през последното денонощие, в това число 6868 в столицата Москва, с което техният сбор от началото на пандемията надвиши 2,4 млн. оповестява Reuters. През последните 24 часа починаха 569 руснаци с Covid-19, а от началото на пандемията броят на жертвите е над 42 000.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР