11 са кандидатите, които ще се опитат да спечелят поста

...
11 са кандидатите, които ще се опитат да спечелят поста
Коментари Харесай

11 кандидати се борят за поста на Тереза Мей

11 са претендентите, които ще се опитат да завоюват поста на Тереза Мей като ръководител на Консервативната партия във Англия. Победителят ще стане и министър председател на страната, откакто в петък Мей публично подаде оставка.

Кандидатите, които се включват в конкуренцията за управителния пост, би трябвало да бъдат подкрепени от осем законодатели реакционер, обобщава Ройтерс. Броят им е по-голям, в сравнение с при предходни надпревари, тъй като комитетът по избора направи промени в разпоредбите, с цел да в профил по-слабите претенденти. Покана за заявяване на кандидатури бе отправена на 7 юни. Кандидатури ще се одобряват от 9 до 16 ч. през днешния ден, след което ще бъдат оповестени имената на претендентите.

От 13 юни консервативните законодатели ще проведат няколко кръга гласувания, с цел да понижат броя на претендентите. Всеки път те гласоподават скрито за желания си претендент. Още тогава ще отпаднат тези, които са получили по-малко от 16 гласа. Ако всички претенденти имат повече от 16 гласа, отпада този с минимум гласове.
Във втория кръг на гласоподаване отпада всеки претендент с 32 гласа или по-малко. Ако всички претенденти имат повече от 32 гласа, отпада този с минимум гласове. По-нататъшните гласувания са планувани за 18, 19 и 20 юни и ще продължат до момента в който останат двама претенденти.

Гласуването на членовете на партията ще приключи в края на седмицата, която стартира на 22 юли. За окончателните двама претенденти гласоподават всички членове на Консервативната партия, като спечелилият се афишира за нов водач. При предходни надпревари за лидерския пост това гласоподаване се извършваше по пощата. Партията сподели, че желае да приключи този стадий в седмицата, която стартира на 22 юли.

Партията има към 160 хиляди членове. Те ще могат да се срещнат с претендентите и да им задават въпроси.

Бившият външен министър Борис Джонсън, неговият правоприемник Джереми Хънт, някогашният министър за Брекзит Доминик Рааб и министърът на околната среда Майкъл Гоув са измежду любимците в конкуренцията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР