11 победители в различни категории отличи четвъртото издание на Web

...
11 победители в различни категории отличи четвъртото издание на Web
Коментари Харесай

11 журналисти са отличени от Web Report 2021

11 спечелили в разнообразни категории отличи четвъртото издание на Web Report – състезанието за добра публицистика на Dir.bg. Наградите за най-хубавите авторски материали през последната година бяха връчени на специфична гала в клуб „ Перото “ в НДК.

Конкурсът сплоти в журито си водещи български публицисти от конкурентни медии, които оценяваха материалите за меродавност, обективност и майсторство и излъчиха най-впечатляващите журналистически достижения в интервала февруари 2020 – май 2021 година

Над 300 авторски публикации, фото и видеорепортажи от към 100 български публицисти се бориха в категориите Общество, Икономика, Наука и технологии, Култура и изкуство, Истински истории, Спорт. Почетни награди журито присъди още за Видеорепортаж, Фоторепортаж, Подкаст, Млад създател и Майстор на перото.

Победител в категория Общество, която събра максимален интерес от публицистите, е Люба Късова с разтърсващата си публикация в уеб страницата ClubZ „ Как България жертва възрастното потомство “.

Като най-хубаво попадение в бранш Икономика журито единомислещо избра разбора на Ивайло Станчев от Capital.bg „ Как Русия си взе газопровода и 3 млдр. лв. “.

Георги Караманев взе премията в категорията Технологии и нововъведения за обявата си „ Но...Вината? “ за бъдещето на изкуствения разсъдък в новинарския поминък.

Калоян Константинов от Klinklin.bg и неговата публикация „ Как бяха откраднати 150 тракийски колесници от България “ завоюва в категорията Култура и изкуство.

Флорина Иванова от btvnovinite.bg победи в категория Спорт с впечатляващото видео „ Да приказваш със сърцето. История за футбол и знаци “.

Истинската история, която завоюва най-вече точки от журито е " Една нощ в кола за спешна помощ: Защо лекар Лунд избра да работи в Германия? “ на Мария Костова от bntnews.bg.

„ Хиляди мигранти не престават да се събират на турско-гръцката граница “ на Георги Палейков от Bulphoto.com е материалът, който взе почетна премия за фоторепортаж.

Видеорепортажът, отличен в Web Report 2021 e на Владислава Тричкова, оповестен в nova.bg – „ Трогателните истории на осиновителите: Да откриеш произхода си на инат на закона “.

Най-новата категория на състезанието – подкаст, беше извоювана от Елеонора Тахова за bnr.bg с „ Пътят след Дома: Каква е ориста на навършилите пълноправие деца от институциите? “.

Най-добър млад създател е Катерина Василева от Scoolmedia.com, която взе участие със публикацията си „ Сексуалното обучение: Тема табу или лек против пандемията от домашно принуждение? “

Майстор на перото в Web Report 2021 e Божидар Божков от biograph с сантименталната ретро история „ Варненските Ромео и Жулиета.

„ Щастливи сме, че работата по Web Report 20201 ни даде опция да прочетам, слушаме и гледаме извънредно качествени материали, подчинени на най-важното в публицистиката – говоренето с обстоятелства. Живеем във време, в което информацията ни залива отвред и по тази причина е значимо да отсеем същинската и справедлива публицистика, която не е спряла да поставя старания и да търси истината. Интересът към състезанието беше огромен и оценката за това кои са най-значимите журналистически материали се оказа сложна задача. Вярвам обаче, че се справихме добре с помощта на нашето жури от изявени експерти в медиите. Има място за добра публицистика в българския web и Web Report 2021 го потвърди “, сподели оперативният шеф на Dir.bg Иван Брайков.

Наградите в състезанието бяха връчени от именити персони в съответните категории – измежду гостите с такава роля в церемонията бяха първенецът в плувния маратон Петър Стойчев, писателката Здравка Евтимова, режисьорът Йордан Джевелеков, Атанас Райков - общоприет управител на Viber за Централна и Източна Европа. Конкурсът получи поддръжката и на Съюз на българските журналисти, а ръководителят на Управителния съвет Снежана Тодорова награди победителката измежду младите създатели с благопожелание да не стопира да се развива.

Конкурсът Web Report 2021 се организира за четвърта поредна година, проведен от най-големия български интернет портал Dir.bg. Журналистическото съревнование провокира създателите, които пишат по значими за обществото тематики да премерят сили с други като тях, давайки още една естрада на положителните образци в публицистиката.

Цялата информация за състезанието за добра публицистика на Dir.bg , както и кои са участниците с авторски материали можете да намерита на уеб страницата или на Фейсбук страницата на състезанието .

Водещи имена в българските медии оцениха авторските материали: Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Антон Хекимян (Директор " Новини, настоящи излъчвания и спорт ", bTV), Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (Журналист и публицист, член на УС на СБЖ), Ива Дойчинова (Директор на Радио " София ", БНР), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Елица Николова (Гл. редактор, списание " Мениджър " ), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните публицисти в България), Евгени Димитров (Основател на организация " Булфото " ), Илияна Захариева (Директор " Корпоративни връзки ", А1).

Генерални сътрудници на състезанието са A1 и Dundee Precious Metals.

Партньори на състезанието са Hendrick’s, Black Sea Gold, TBI Bank и Балдаран.

Web Report се организира с формалната поддръжка на Съюза на българските публицисти.

Медийни сътрудници на състезанието са Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция, bTV Media Group, NOVA, списание " Мениджър ", телевизия ММ и организация " Булфото ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР