11 от артикулите от пекарната на Kaufland България получиха печат

...
11 от артикулите от пекарната на Kaufland България получиха печат
Коментари Харесай

Kaufland България е първият ритейлър, който сертифицира качеството на хляба и печива на пекарната си

11 от продуктите от пекарната на Kaufland България получиха щемпел за качество от самостоятелния институт за сертификация на хранителни артикули – TÜV NORD България. Официалното връчване на оценката протече в границите на обществената полемика „ Нека  поговорим за качеството на храната “, която ритейлърът организира за втора поредна година. Конкретната среща беше отдадена на качеството на хляба и хлебните произведения, а присъединяване в нея взеха и експерти по качеството и технология на хляба. Модератор на полемиката беше дългогодишният публицист и специалист по тематиките, свързани с качеството, Биляна Гавазова.

С следващия документ за качество компанията продължава да се утвърждава като единствената хранителна верига, която подсигурява качеството на продукцията си посредством реномирани интернационалните одити. Селекцията от сертифицирани артикули включва някои от най-продаваните продукти от пекарната на Kaufland  - разнообразни типове самун,  тестени произведения и закуски. За да заслужат оценката, продуктите минават през 4-степенен надзор на качеството, който включва проучвания в самостоятелни упълномощени лаборатории, посещаване в хипермаркетите от секрети клиенти, изненадващи визити при производителите и инспекция за сходство със заложените спецификации на продуктите.



„ Като водач на пазара, през чийто магазини седмично минават над 1 млн. клиенти, ние ясно осъзнаваме отговорността, която носим към тях, и по тази причина непрестанно усилваме гаранциите за качество, в това число и посредством сертификация на основни артикули и процеси. Не един път сме казвали, че инвестицията в първокласен надзор и узаконяване на асортимента е инвестиция в доверието на нашите клиенти. С новия документ ТÜV NORD желаеме още веднъж да уверим нашите клиенти в качеството на продуктите, които избират от нашата Пекарна “, акцентира по време на събитието Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България.

„ Сертификатите на ТÜV NORD удостоверяват, че процесите и продуктите, които носят нашия щемпел, дават отговор на най-високите интернационалните стандарти за качество и сигурност на храните. Одитирането и издаването на документ TÜV е дълъг, комплициран и доста акуратен развой, който включва детайлни инспекции на продуктите в 4 основни посоки, в това число лабораторни разбори, инспекции на състава на сертифицираните продукти, инспекции с секрети клиенти и изненадващи инспекции при производителите. Те дават гаранция за неизменност в качеството и сигурността на продуктите. Kaufland България е единственият ритейлър, който потвърждава посредством фокусирана сертификация качеството на работата и продуктите си и слага високи стандарти в бранша на  търговията ", акцентира Стоян Йотов, ръководещ шеф на TÜV NORD България.

 

През последните две години Kaufland България отбрани сполучливо няколко основни документа за качество, измежду които гаранция за качество и съблюдаване на процесите на каймата и мляното месо от личните марки на ритейлъра – „ Брей! “ и „ Шеф Месар “ от TÜV AUSTRIA. Пет от пакетираните месни артикули от личната българска марка на ритейлъра - „ Брей! “ също минаха сполучливо подробен одит и получиха документ за качество TÜV NORD, a през 2022 година витрината с обслужване в хипермаркета в столичния квартал „ Банишора “ заслужи също отличие за спазването на процеси и се трансформира в първата в света TÜV сертифицирана магазинна витрина. Kомпанията сертифицира и част от основните действия, осъществявани в Логистичния център на веригата, които обезпечават избора и съхранението на храни от съществени стокови групи.



Какъв самун и тестени произведения избира българинът?

Българинът към момента избира да употребява типичен самун по обичайни предписания. Най-търсеният самун е „ Добруджа “, само че пораства ползата към нови усети и разнообразни типове самун. Търсенето му е целогодишно, а през 2023 година се е повишил ползата към пакетирания самун с 12%. За миналата година ритейлърът е осъществил на пазара над 64 млн. броя самун, включително пакетиран и прясно изпечен. Чувствително се е повишил и ползата към прясно изпечените продукти, предлагани на пекарната на Kaufland – с близо 20%. Данните на ритейлъра демонстрират, че потребителите имат висока задоволеност от  асортимента на пекарна  - 90%, а клиентите имат все по-голям интерес към донътите и закуските, предлагани от веригата. Най-търсените продукти са кроасанът с масло, баничката със сирене и извара и бялата багета, следвани от хляба със семена. От донътите най-предпочитан е с шоколад. Баницата се търси целогодишно, само че с максимален пик към празниците.  За да отговори на търсенето на клиентите, ритейлърът  предлага на своята пекарна богато многообразие от произведения с натурални съставки като мая, малц, ръжено брашно и протеинови съставки, както и артикули с щемпел „ clean label ”, които не включват ГМО, хидрогенирани мазнини и изкуствени добавки.

Какви характерности има качественият самун?

„ Качественият самун е създаден от качествени житни култури. Най-важно за потребителите, когато избират самун, е да разнообразяват менюто, тъй като в другите типове самун има разнообразни хранителни субстанции, значими за вярната функционалност на организма “, означи доктор инж. Илиана Лазова-Борисова от Селскостопанската академия по време на полемиката. Тя означи, че хлябовете със семена имат високо наличие на растителен протеин, а тези консуматори, които нямат здравословна нужда да употребяват безглутенов самун, не е целесъобразно да го употребяват непрекъснато, тъй като организмът им привиква и губи способността си да обработва житни култури.

Високи технологии и многостепенен надзор на процесите подсигуряват качество на пекарната

Kaufland България ползва високи стандарти при осъществяване на всички процеси при печенето на място. „ Хлябът и печивата се пекат в особено основани за задачата конвектомати по самостоятелни стратегии за всеки артикул. Правят се пробни изпичания преди включването на продуктите в асортимента. Това подсигурява неизменност при усета и степента на изпичане. А всеки хипермаркет следва създаден проект, съгласуван с потребителското търсене в него. Това подсигурява от една страна, че тестените произведения ще бъдат прясно изпечени през целия ден, а въпреки това свежда до най-малко питателните боклуци “, показа Радослав Куртев, началник направление „ Свежи храни и лични марки “. На пекарните се съблюдава висока хигиена какво извън, по този начин и от вътрешната страна. Витрините и работното място на чиновниците в пекарна се почистват всекидневно, а личният състав минава наложителни образования за спазването на всички процеси. За улеснението на клиента на пекарната има и рециклируеми опаковки за еднократна приложимост и комфортно щипки за взимане на тестените произведения. Единствено в Kaufland може да бъде открита специфична торбичка за самун за многократна приложимост, направена от рециклиран полиестер.

Ангажиментът на Kaufland България за застраховане качеството на предлаганите артикули и услуги е част от философията на компанията. През миналата година ритейлърът е вложил на 1 млн. лева в тестването на качеството.

 

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от над 2 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,6 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР