11 Май Антивирусът на Windows Defender, вграден в Microsoft Windows,

...
11 Май Антивирусът на Windows Defender, вграден в Microsoft Windows,
Коментари Харесай

Заради грешка антивирусът на Windows запълва твърди дискове с безполезни файлове

11 Май
Антивирусът на Windows Defender, вграден в Microsoft Windows, стартира да действа погрешно и да основава милиони ненужни файлове на диска. Потребители на Reddit и членове на формалния конгрес на Microsoft започнаха да разгласяват недоволства на 29 април.

В едно от тях се загатват намерени200 хиляди безполезни файла с размер до 1-2 KB в досието с антивируса на сървъра си, което по никакъв метод не е повлияло на работата на програмата. След известно време броят на файловете се е удвоил, а на различен сървър даже надвиши 1 млн. И двете машини работят под Windows Server 2016. Друг консуматор пък написа, че общият размер на файловете е десетки гигабайти.

Проблемът засегна единствено Windows Server 2016 и 2019 и по всичко проличава, че към този момент е решен. Самият Defender пък се популяризира в пакет с продуктите на компанията и няма по какъв начин да бъде декативиран без помощта на спомагателен програмен продукт.

Microsoft актуализира постоянно решението си за сигурност посредством Windows Update. Идентифицираният от потребителите проблем визира единствено една версия на антивируса - 1.1.18100.5. Компанията към този момент разгласява ъпдейт (версия 1.1.18100.6), в която казусът е решен. Можете да разберете коя конфигурираната версия на софтуера в Центъра за сигурност на Microsoft Defender - в него би трябвало да кликнете върху " Опции " и да изберете " За приложението ".

В дните до момента в който това се случи обаче консуматори излязоха с краткотрайни решения. Сред тях имаше скриптове, които отстраняват файловете в автоматизиран режим. Предложени бяха няколко такива разновидността.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР