11 Март Русия обяви, че налага ограничения на Twitter, тъй

...
11 Март Русия обяви, че налага ограничения на Twitter, тъй
Коментари Харесай

Русия забавя Twitter, за да защити гражданите си от незаконното съдържание

11 Март
Русия разгласи, че постанова ограничавания на Twitter, защото обществената мрежа не е премахнала противозаконното наличие от своята платформа, написа CNBC.

Федералната работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки, известна още като Роскомнадзор, заяви, че ще забави скоростта на Twitter.

Целта на ограниченията е да се защитят съветските жители, а в случай че не бъдат подхванати нужните дейности от страна на платформата, то в последна сметка тя може да бъде напълно блокиране.

Скоростта ще бъде понижена за всички мобилни устройства и за 50% от немобилните такива, като компютрите, прецизират управляващите.

Те упрекват обществената мрежа, че не е свалила наличие, което предизвиква малолетните да правят самоубийства, както и изявления, свързани с детска порнография и приложимост на опиати.

От Роскомнадзор са поискали от Twitter да отстрани линкове и изявления повече от 28 хиляди пъти в интервала сред 2017 и март 2021. Властите акцентират, че другите обществени мрежи са били по-готови на съдействие при премахването на наличие, което предизвиква малолетните да правят самоубийства.

" Ние имаме политика за нулева приемливост във връзка с половата употреба на деца, а също по този начин е срещу нашите правила промотирането и насърчаването на самоубийства и самонараняване ", показват от Twitter. Освен това от платформата припомнят, че не разрешават нелегално държание в обществената мрежа, нито друга противозаконна активност, в това число пласиране и пазаруване на опиати.

" Ние продължаваме да сме ангажирани със защитаването на отворения интернет по света и сме надълбоко обезпокоени за увеличаващите се опити за блокиране и контролиране на обществения разговор онлайн ", допълват от обществената мрежа.

Действията на Русия против Twitter следват сходни ограничения, въведени от държавните управления в Турция и Индия, които също по този начин заплашиха със затвор изпълнителните шефове на платформата.

Социалните мрежи водят непрекъсната борба за премахването и недопускането на неуместно наличие на своите платформи. Фейсбук, TikTok, YouTube и Twitter употребяват композиция от софтуери и чиновници, с цел да наблюдават изявленията, които се споделят на техните уеб сайтове, само че никоя от фирмите към момента не е съумяла напълно да контролира наличието си.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР