11 инициативни комитета, издигнали независими кандидати за президент и вицепрезидент,

...
11 инициативни комитета, издигнали независими кандидати за президент и вицепрезидент,
Коментари Харесай

11 независими кандидата се устремиха към „Дондуков” 2

11 инициативни комитета, издигнали самостоятелни претенденти за президент и вицепрезидент, записва Централната изборна комисия (ЦИК). Днес изтече последният период, в който комитетите можеха да подадат документи за присъединяване в идните избори на 14 ноември. Те са по-малко от предния избор за държавен глава през 2016 година – тогава бяха регистрирани 14 комитета.

С това обаче не се изчерпват всички искащи да завоюват „ Дондуков ” 2 – занапред би трябвало да станат ясни чисто партийните претенденти. Срокът, в който партиите и обединенията могат да вършат оферти до ЦИК, е до 12 октомври.

Сред самостоятелните претенденти се откриват имената и на кандидатите, които имат най-големи шансове за президентството. Това са актуалният държавен глава Румен Радев, който се радва официално на поддръжката на редица обединения – Българска социалистическа партия, „ ИТН ”, ИБГНИ и „ Продължаваме промяната ” на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. След това идва ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков, който беше „ уверен ” да се кандидатира от ГЕРБ. Троицата се приключва от ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който се радва на забележителна известност измежду градската десница и евентуално ще бъде припознат като претендентът на „ Демократична България ”.

Между останалите кандидати изпъкват колоритни фигури като попфолк певицата Луна Йорданова, безконечният протестиращ против всяка власт Йоло Денев и осъжданият за опиати Венцислав Ангелов, по-известен като Венци Чикагото. Росен Миленов, Цвета Кирилова, Йордан Малджански, Юрий Елисаветов, Марина Малчева приключват листата на устремилите се към „ Дондуков ” 2.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР