11-годишният Ярослав носи торбичка с храна от близкия до болницата

...
11-годишният Ярослав носи торбичка с храна от близкия до болницата
Коментари Харесай

Наталия и близнаците й оцеляха от ада на гарата в Краматорск, но на жестока цена

11-годишният Ярослав носи торбичка с храна от близкия до болничното заведение в Лвов магазин. Момчето бърза да се върне в болничната стая, където го чакат майка му Наталия и близначката му Яна. И двете към този момент разчитат на него, тъй като напредването им е съвсем невероятно. Историята на фамилията бе разказана от здравна асоциация в Лвов, заяви.

Наталия е без един крайник, а дъщеричката й е изгубила и двата при ракетната офанзива на жп гарата в Краматорск при започване на април. И до през днешния ден дамата не може да си елементарни, че е излязла от постройката, с цел да вземе чаша чай за Яна.

Най-малко 50 души, измежду които пет деца, починаха, а близо 100 бяха ранени при ракетния обстрел по железопътната гара в източния украински град, където имаше над 4000 цивилни, чакащи да бъдат евакуирани преди предстоящата ескалация на военните дейности в региона.

Семейството е от региона на Новгород. Бащата на Ярослав и Яна умрял, а пастрокът им е мобилизиран. В началото на април Наталия взема решение да изведе децата си от Краматорск. Тримата идват на жп гарата. Докато чакат влака, Яна моли майка си да си вземат по чаша чай от доброволците, които го подготвят на перона. Ярослав остава вътре, с цел да пази багажа. Това избавя момчето.

В момента, в който майката и дъщерята излизат, избухва детонацията. По-късно украинските управляващи ще обвинят съветските военни, че са употребявали касетъчни боеприпаси. Наталия и до през днешния ден не може да си елементарни, че е тръгнала за чай.

" Не помня самата детонация, само че помня, че когато отворих очите си видях, че детето ми е с откъснати крайници. Всичко беше покрито с кръв, към нас лежаха десетки други хора. Когато погледнах към краката си, видях, че и моят ляв крайник го няма ", връща се към ужаса майката.

От седмици фамилията е настанено в Детската болница в Лвов. За тях се грижат доброволци. Сега вярата за Наталия и Яна е опцията да заминат за Съединени американски щати, където вероятно да преминат през рехабилитация и протезиране.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР