11-годишният Николай Софрониев от Варна пробяга маратонска дистанция от 42.195км,

...
11-годишният Николай Софрониев от Варна пробяга маратонска дистанция от 42.195км,
Коментари Харесай

11-годишно момче от Варна стана най-младият българин, пробягал 42-километров маратон

11-годишният Николай Софрониев от Варна пробяга маратонска отдалеченост от 42.195км, оповестиха от за Moreto.net от състезателен клуб " Тангра ".

Наред с опитни мъже и дами, Николай е застанал на старта на маратона в Кюстендил, който се организира през вчерашния ден.

Той е съумял да пробяга дистанцията за 4 часа и 44 минути.

Оказва се, че с достижението си Николай става най-младият българин, съумял да пробяга маратонска отдалеченост.

Ето какво показа за Moreto.net неговият треньор от " Тангра " Димитър Янакиев.

Николай тренира в клуб " Тангра " едвам от април тази година. Само за 6 месеца демонстрира забележителна устойчивост за неговата възраст. След среща с родител взехме решение че може да опитва полумаратон, а единствено преди седмица бяга на Бургас рън и приключи с време 2 часа. След това съревнование потърсихме какъв е върха за минимум дете приключило маратон, оказа се че през 2019 на пловдивския маратон дете на 12 години съумява да го приключи благодарение на татко си и клуб Бегач.

И ние искахме да го пробяга същото трасе в Пловдив, само че се оказа, че тази година там няма да има маратонска отдалеченост. За маратон София ни бе оказано, защото е към международната федерация. Единствената опция, която ни остана е маратонът в Кюстендил. Там бе и Националният шампионат, Балканският шампионат по маратон, а в последна сметка дребният Ники съумя.

Чух се с бащата той е в потрес какво е направил синът му. Смятам, че достижението му е огромен триумф освен за Варна само че и за цяла България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР