Японски пилот бе арестуван на британското летище Хийтроу, тъй като

...
Японски пилот бе арестуван на британското летище Хийтроу, тъй като
Коментари Харесай

Арестуваха пиян японски пилот 50 минути преди да излети

Японски пилот бе арестуван на британското летище Хийтроу, тъй като бе заловен с алкохол в кръвта деветократно надхвърлящ допустимото количество, съобщава Profit.bg.
42-годишният Катсутоши Джитсукава, който работи за Japan Airlines, е бил задържан на 28-и октомври след като не успял да премине успешно през тест за алкохол, предава BBC.
Според пробата, на 100 милилитра кръв, у него е установено наличието на 189 милиграма алкохол, при допустимо количество за пилот от 20 милиграма.
Пилотът се е признал за виновен пред съда за превишаване на алкохолния лимит.
Японската медия NHK, предава, че полицията е била алармирана от водач на автобус на летището, който подушил, че пилотът мирише на алкохол.
Катсутоши Джитсукава е бил част от екипажа на Japan Airlines, който е щял да лети до Токио, като е бил заловен 50 минути преди излитането на самолета.
Поради казуса, полетът е закъснял с 69 минути.
Японската авиолиния поднася извиненията си и обещава, че ще предприеме действия с цел предотвратяването на бъдещи подобни случаи, добавяйки, че сигурността си остава най-висок приоритет за компанията.
Ограничението за наличие на алкохол в кръвта за водачите на леки автомобили във Великобритания възлиза на 80 мг нa 100 мл, докато за пилотите този лимит е свит на 20 мг.
През юни тази година, пилотът на British Airways Джулиан Монаган бе осъден на 8 месеца затвор, след като бе заловен с 86 мг алкохол в кръвта си по време на работа.
Това станало след като пилотът обърнал три големи водки на летище Гетуик в британската столица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР