107-годишната Хавахан Карадениз е била изписана през седмицата, след като

...
107-годишната Хавахан Карадениз е била изписана през седмицата, след като
Коментари Харесай

В Турция от коронавирус се излекува 107-годишна жена

107-годишната Хавахан Карадениз е била изписана през седмицата, откакто е съумяла да се пребори с ковид, заяви Анадолската организация.
Жената е била призната предходната седмица в болница в Истанбул с висока температура и кашлица и е дала позитивна проба за ковид.
При изписването ѝ Карадениз е съпроводена от аплодисментите на болничния личен състав, а околните ѝ са я откарали у дома, където да остане в изолираност.
Най-доброто лекуване при този вирус е изолацията, оставане у дома и поддържане на обществена отдалеченост, съобщи доктор Озгур Йигит – основен доктор на университетската болница в Истанбул.
Възможно е човек да се излекува, в случай че бъде сложена точната диагноза и се стартира с вярно лекуване, счита той.
Лекарят акцентира, че старата пациентка е изписана от болничното заведение, само че би трябвало да остане в изолираност в дома си. За да оздравее ѝ е помогнала мощната ѝ имунна система, разясняват лекарите.
В интервала на 14-дневната наложителна карантина един от внуците на Карадениз ѝ подготвя всеки ден обичаното ѝ кафе. Жената отделя огромно внимание на храненето – на закуска яде наложително краве масло, сметана, мед и мляко.
Едно от обичаните ѝ блюда е варено жито с кисело мляко. Нивото на холестерин и захар в кръвта на Карадениз са в нормата, а тя самата обича да си похапва сладкиши и плодове. През целия си живот дамата не е претърпяла нито една интервенция и има отлична памет.
Карадениз има 4 деца, 11 внука и 15 правнука. Скоро на един от внуците ѝ му следва да стане дядо.
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР