Швейцарският лекарствен регулатор Суисмедик (Swissmedic) съобщи, че е разрешил използването

...
Швейцарският лекарствен регулатор Суисмедик (Swissmedic) съобщи, че е разрешил използването
Коментари Харесай

И швейцарският регулатор разреши ваксината на Пфайзер и Бионтех

Швейцарският лекарствен регулатор " Суисмедик " (Swissmedic) съобщи, че е разрешил използването на ваксината срещу COVID-19 на " Пфайзер " и партньорската компания " Бионтех ". Агенцията изтъкна, че това е първото подобно одобрение в света, дадено по стандартна процедура, предаде Ройтерс.

Два месеца след постъпването на заявлението " Суисмедик " предоставя разрешение за ваксината чрез подлагането на подадените документи на така наречената поетапна оценка (rolling review). Други страни вече одобриха ваксината за спешно ползване, за да помогнат по този начин за ограничаване на коронавирусната пандемия.

" Наличните към днешна дата данни показват сравнително високо ниво на ефикасност във всички изследвани възрастови групи, като по този начин отговарят на изискванията за безопасност ", посочва регулаторът на сайта си.

" Безопасността на пациентите е съществено необходимо условие, особено когато става дума за разрешаване на ваксини ", заяви директорът на " Суисмедик " Раймунд Брухин. " Благодарение на поетапната процедура и гъвкаво организираните ни екипи, успяхме да достигнем до решение бързо, като същевременно изпълним напълно трите най-важни изисквания - безопасност, ефикасност и качество ".

" Суисмедик " преглежда заявленията за разрешаване на ваксини срещу COVID-19 и на " Модерна " и " Астра Зенека ", допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17012  Руската ваксина Руската ваксина " Спутник V " основава имунитет за повече от две години  В Русия умрелите от COVID-19 надвишиха 50 000 В Русия умрелите от COVID-19 надвишиха 50 000  Панама се бори с епидемията, като подрежда мъжете и дамите да пазарят в разнообразни дни Панама се бори с епидемията, като подрежда мъжете и дамите да пазарят в разнообразни дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР