Швейцарските власти заявиха днес, че хора, живеещи във Великобритания и

...
Швейцарските власти заявиха днес, че хора, живеещи във Великобритания и
Коментари Харесай

Швейцария разрешава от утре на жители на Великобритания и Южна Африка да се завърнат в страните си

Швейцарските власти заявиха днес, че хора, живеещи във Великобритания и Южна Африка, които в момента се намират на територията ѝ, ще могат да се завърнат в страните си считано от утре, 24 декември 2020 г., съобщава БТА.

" Конфедерацията изработи план за връщане по въздух на тези лица считано от 24 декември 2020 г. ", заяви в комюнике федералната служба за гражданска авиация.

Швейцария спря в неделя всички полети до и от Великобритания и Южна Африка в опит да ограничи разпространението на новата мутация на коронавируса, която според британските власти е по-заразна.

В понеделник швейцарските власти освен това решиха да наложат 10-дневна карантина на всички пътници, пристигащи на територията й, които са отпътували от Великобритания или Южна Африка след 14 декември.

Споменатата категория граждани, които искат да се завърнат, подлежат на специална процедура, уточни Федералната служба за гражданска авиация: тези " необходими защитни мерки ще бъдат приложени по време на превоза им до летището с цел да се ограничи в най-голяма степен епидемиологичният риск по време на придвижването им вътре в страната ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17274  Все повече българи се пробват да преминат границата с подправени PCR проби Все повече българи се пробват да преминат границата с подправени PCR проби  Министър Ангелов: Ваксините пътуват към България, ще победим COVID-19 Министър Ангелов: Ваксините пътуват към България, ще победим COVID-19  Латвия записва рекордни 1145 новозаразени с COVID-19 за денонощие Латвия записва рекордни 1145 новозаразени с COVID-19 за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР