Чехия разработва ваксина срещу Ковид-19, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

...
Чехия разработва ваксина срещу Ковид-19, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
Коментари Харесай

Чехия разработва ваксина срещу коронавируса

Чехия разработва ваксина срещу Ковид-19, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Това оповести чешкото радио, като се позова на информация на министерството на здравеопазването на Чехия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7183
Работата по създаване на ваксина е започнала през февруари.

Медицински експерти се надяват, че препаратът ще е готов към края на годината.

Планират се ваксинации, ако последват нови вълни на пандемията от Ковид-19.

В разработването на ваксината участват специалисти от водещи научни учреждания в Чехия - Института по клинична и експериментална медицина, Държавния институт за здравеопазване и Института по хематология.

От началото на март в Чехия с население около 10,2 милиона души са регистрирани над 7780 случая на заразяване с новия коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7183  Ердоган разгласи проект за поетапно намаляване на карантинните ограничения Ердоган разгласи проект за поетапно намаляване на карантинните ограничения  7,4 милиарда евро събраха светът в поддръжка на създаването на ваксина против ковид 7,4 милиарда евро събраха светът в поддръжка на създаването на ваксина против ковид  Броят на умрелите от COVID-19 в Италия за денонощие се усили, само че новите инфектирани са по-малко Броят на умрелите от COVID-19 в Италия за денонощие се усили, само че новите инфектирани са по-малко
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР