Това, че вече има ваксини срещу коронавируса, е една революция,

...
Това, че вече има ваксини срещу коронавируса, е една революция,
Коментари Харесай

Проф. Балтов с подробности за ваксините срещу коронавирус

Това, че вече има ваксини срещу коронавируса, е една революция, която стана в рамките на по-малко от година. Важно е да има създадена много добра логистика, защото ваксините са три. Това каза в предаването " Неделята " по Нова телевизия директорът на " Пирогов " проф. д-р Асен Балтов.

Силно се надявам, че първите ваксини ще са у нас до края на годината. Чака се решенето на Европейската агенция по лекарствата. Буквално от следващия ден ще има готовност ваксините да се разпределят във всички страни от Европейския съюз. Ние имам готовност да приемем ваксините. В " Пирогов " също ще се съхраняват ваксини, като те ще бъдат и поставяни в спешния център, заяви проф. Балтов.

Най-вероятно първата ваксина, която ще дойде у нас, ще е т.нар матрична, РНК ваксина. Тя ще бъде подходяща за всички. В началото ваксината ще бъде поставяна на най-уязвимите групи. Бременните и децата до 16-възраст няма да се ваксинират, уточни директорът на " Пирогов ".

Той уточни, че засега не се предвижда ваксината да е задължителна. Препоръчвам горещо на всички да се ваксинират, защото това ни дава кратък път за справяне с пандемията, заяви проф. Асен Балтов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16316  Откриха разновидности на COVID-19, които му оказват помощ да не се свързва с антитела Откриха разновидности на COVID-19, които му оказват помощ да не се свързва с антитела  Двама лекари и здравна сестра са измежду 119-те новозаразени в област Сливен Двама лекари и здравна сестра са измежду 119-те новозаразени в област Сливен  Областният шеф на Пловдив ще желае от РЗИ глоба за препълнен с хора магазин Областният шеф на Пловдив ще желае от РЗИ глоба за препълнен с хора магазин
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР