25-годишен мъж е осъден на 1000 лева глоба за опипване

...
25-годишен мъж е осъден на 1000 лева глоба за опипване
Коментари Харесай

Глобиха 25-годишен с 1000 лева, след като пусна ръка на непозната

25-годишен мъж е наказан на 1000 лв. санкция за опипване на жена. 

Случаят е от 21 юни 2023 г. Сутринта жена отивала на работа пеш в центъра на града, преминавайки пешеходната зона над подлеза на ул. " Шипка “. На разстояние зад нея вървял мъж, който я настигнал в тил и решил да извърши деяние, уронващо достолепието ѝ, като внезапно я хванал за ханша. Тя се обърнала и размахала ръце да се отбрани, при което той побягнал.

За стореното бил подаден сигнал и изложение на причинителя в полицията, като след това при обзор на поставените камери за видеонаблюдение в региона той бил разпознат и открит. 

25-годишният обвиняем е неосъждан. Извършените на публично място в светлата част от денонощието по отношение на пострадалата непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото съставляват безчинство - закононарушение по член 325, ал.1 от Наказателен кодекс.

По импортирано от прокуратурата разпореждане с предложение за освобождаване  от наказателна отговорност с налагане на административно наказване, съдът призна 25-годишния обвиняем за отговорен, като му наложи санкция, в размер на 1000 лв.. Решението на Районен съд – Варна предстои на обжалване в 15-дневен период.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР