Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото „Арабаджиеви“,

...
Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото „Арабаджиеви“,
Коментари Харесай

Спецпрокуратуратта иззе още 500 000 лева по делото "Арабаджиеви", пачките превозвани с джип, трима са арестувани

Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото „ Арабаджиеви “, трима са задържани за 24 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, на 11 септември 2018 г. в Бургас бяха проведени процесуално-следствени действия.

При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура. По неотложност процесуално-следствените действия са възложени на ОДМВР - Бургас.

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод „ Кристал “ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и джипът, с който са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР