Социалната мрежа Туитър съобщи, че след размириците на Капитолия миналата

...
Социалната мрежа Туитър съобщи, че след размириците на Капитолия миналата
Коментари Харесай

Туитър блокира над 70 000 профила на КюАнън след размириците на Капитолия

Социалната мрежа Туитър съобщи, че след размириците на Капитолия миналата седмица е преустановила достъпа до над 70 000 профила, свързани с крайнодясната конспиративна теория " КюАнън " (QAnon), предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Компанията каза, че с оглед на събитията във Вашингтон, където тълпа от привърженици на президента на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския опита да щурмува сградата на Конгреса, предприема действия срещу поведение в интернет, " в резултат на което някой би могъл да пострада извън мрежата ".

В много от случаите едно-единствено лице е поддържало редица профили, поради което и броят на засегнатите регистрации в социалната мрежа е толкова голям, отбелязаха от Туитър.

" Тези профили имат отношение към разпространението в голям мащаб на опасно съдържание, свързано с " КюАнън ", и са се занимавали основно с пропагандирането на тази конспиративна теория в социалната мрежа ", посочи компанията.

Започналата в петък голяма чистка в Туитър на профили, свързани с " КюАнън ", е част от по-широкообхватни рестриктивни мерки, включително да бъде забранен достъпът на Тръмп до социалната мрежа поради опасения от провокиране на ново насилие, отбелязва Асошиейтед прес.

В резултат определени потребители на Туитър ще загубят последователи, в някои случаи хиляди, заяви компанията.

Конспиративната теория " КюАнън " като цяло се основава на непочиващото на факти схващане, че Тръмп води тайна кампания срещу врагове от " дълбоката държава " и мрежа за сексуален трафик на деца, оглавявана от сатанински педофили и канибали. От Туитър са предприемали подобни рестриктивни мерки срещу " КюАнън " и преди - например през юли, когато бяха премахнати над 7000 профила.

Компанията обяви още, че от днес ще започне да ограничава разпространението на публикации, нарушаващи политиката й на гражданска почтеност, което ще става чрез забрана за коментирането, харесването и споделянето им в социалната мрежа. Тази политика забранява манипулирането на избори и разпространението на подвеждаща информация за резултатите от тях. При многократно нарушаване на тези правила компанията е предвидила преустановяване на достъпа до съответния профил за постоянно.

Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 106  Доналд Тръмп разкри своята версия за баталните подиуми Доналд Тръмп разкри своята версия за баталните подиуми  Тръмп разгласи изключително състояние във Вашингтон Тръмп разгласи изключително състояние във Вашингтон  Медии: Опитът за импийчмънт на Доналд Тръмп е рисков ход Медии: Опитът за импийчмънт на Доналд Тръмп е рисков ход
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР