Софуерната платформа за издаване на електронни направления вече е готова

...
Софуерната платформа за издаване на електронни направления вече е готова
Коментари Харесай

Кога може да има електронно направление за PCR?

Софуерната платформа за издаване на електронни направления вече е готова и след формалното й влизане в Националния рамков договор личните лекари ще могат чрез нея да изпращат на PCR. Това потвърдиха от Информационно обслужване за Бтв.

Ключовото е, че програмата, с която джипито управлява практиката си, ще качва в Националната здравна информационна система всеки медицински документ, издаден на пациента, като ще генерира уникален идентификационен номер за него. Така ще е достатъчно насоченият за изследване пациент просто да иде до лабораторията и да покаже на специалистите там номера. По този номер излиза и направлението.

Към днешна дата около половината джипита работят с програми, чиито разработчици са интегрирали новата фунционалното, а Информационно обслужване продължава да работи и с останалите софтуерни фирми, за да могат всички лични лекари да издават електронни медицински документи.

„ Ние сме готови с абсолютно реална работеща система “, увери изп. Директор на компанията Ивайло Филипов.

Кадър: бТВ


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14920  Властите в Ухан откриха ковид по опаковката на партида бразилско говеждо Властите в Ухан откриха ковид по опаковката на партида бразилско говеждо  Д-р Стойчо Кацаров: Най-сериозният проблем сега е търсенето на кревати Д-р Стойчо Кацаров: Най-сериозният проблем сега е търсенето на кревати  Вицепрезидентът Йотова: Кому е нужно да вървим по бръснача, като можем да вземем съответни ограничения? Вицепрезидентът Йотова: Кому е нужно да вървим по бръснача, като можем да вземем съответни ограничения?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР