София е една бомба, която не знаеш кога ще избухне.

...
София е една бомба, която не знаеш кога ще избухне.
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев за COVID-19: София е една бомба, която не знаеш кога ще избухне

София е една бомба, която не знаеш кога ще избухне. Имаме плавно повишаване на заболеваемостта. Това каза директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев, според когото това се дължи и на започването на учебната година. Около 10-15% може пък да е увеличението на заразените с COVID-19 в столицата.

" Нямаме дифузно разпространение, имаме огнища. Ние ги контролираме ", потвърди специалистът.

Д-р Пенчев каза, че училищата и детските заведения, където учетелите и децата не дават клинични симптоми. При тях при 80% от случаите симптомите са леки.

" Опасността е, че положително дете заразява майка си, която работи в РЗИ-София, която вече има клинична симптоматика. В този случай тя е контактна с над 70 души. Слава Богу, резултатите са отрицателни ", даде пример директорът на РЗИ.

Данчо Пенчев коментира също, че на места властите ще взимат решенията как да се действа.

" Преценката е на епидемиолога. Това е комбинация от информация ", заяви още той на въпрос кога може даде човек да се освободи от карантината.

" Съгласете се, че 200 човека няма как да покрият територията на София. Системата е напрегната. Само за миналия месец 210 души са нарушили карантината си в столицата ", разкри д-р Пенчев.

Санкцията е финансова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12743  Доналд и Мелания Тръмп са с ковид Доналд и Мелания Тръмп са с ковид  Сао Пауло разчита на всеобщи проби за ковид, с цел да отвори още веднъж учебните заведения Сао Пауло разчита на всеобщи проби за ковид, с цел да отвори още веднъж учебните заведения  Амазон заяви за близо 20 000 инфектирани с ковид чиновници в Съединени американски щати Амазон заяви за близо 20 000 инфектирани с ковид чиновници в Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР