Словакия ще включи съседката си Чехия, която е неин важен

...
Словакия ще включи съседката си Чехия, която е неин важен
Коментари Харесай

Словакия поставя съседна Чехия в списъка на високорисковите държави за COVID-19

Словакия ще включи съседката си Чехия, която е неин важен търговски партньор, в своя " червен списък " на високорискови държави заради рязкото повишаване на броя на установените случаи на коронавирус там, съобщи днес словашки представител, цитиран от Ройтерс.

Решението ще влезе в сила в петък и означава, че пътуващите през общата граница ще трябва да имат негативен резултат от тест или да се карантинират за пет дни, след като си направят тест, съобщи зам.-външният министър Мартин Клуш във Фейсбук.

Изключения ще се правят само за общности, които живеят от двете страни на общата граница, на разстояние до 30 километра от най-близкия ГКПП и някои други групи.

Чешката република съобщи за скок в случаите на Ковид-19 в рамките на денонощие, като в събота те са били 1541, многократно повече от бройката, регистрирана през пролетта и сред най-високите на глава от населението в Европа през последните седмици.

Други европейски държави, сред които Швейцария, Дания и Германия, наложиха ограничения на влизането на чешки пътуващи и на хора, идващи от Прага.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12199  Откриха молекула на РНК, способна да потиска размножаването на ковид Откриха молекула на РНК, способна да потиска размножаването на ковид  Лидерите на страните от Европейски Съюз са предложили на Китай съдействие в основаването на ваксина против новия ковид Лидерите на страните от Европейски Съюз са предложили на Китай съдействие в основаването на ваксина против новия ковид  Над 2000 възпитаници в Хърватия са в самоизолация поради COVID-19 Над 2000 възпитаници в Хърватия са в самоизолация поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР