Световната здравна организация (СЗО) бие тревога за Африка, предаде Скайнюз.

...
Световната здравна организация (СЗО) бие тревога за Африка, предаде Скайнюз.
Коментари Харесай

СЗО бие тревога за Африка

Световната здравна организация (СЗО) бие тревога за Африка, предаде Скайнюз.

Според доклад на СЗО едва една трета от страните на Черния континент са били готови да стартират масова ваксинация срещу COVID-19. " Две трети от африканските държави не разполагат с капацитета да съхраняват и транспортират препарати за предпазване от смъртоносното заразно заболяване ", се е посочвало в документа.

В доклада се е допълвало, че по-малко от половината от 54-те държави в Африка са отделили средства за имунизация.

" Сигналите са тревожни. Дори при най-оптимистичното развитие на събитията масовата ваксинация в Африка би могла да започне най-рано през юни следващата година ", е пишело още в документа.

" Дотогава хората ще бъдат принудени да разчитат на здравните системи на страните, в които живеят. За съжаление здравеопазването в повечето държави е на много ниско ниво ", са констатирали експертите на СЗО.

По данни на Би Би Си към този момент на Черния континент (с население от около 1,2 млрд. души) е имало повече от 2 милиона случаи на заболяването.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15831  Чехия заяви за 4048 нови Коронавирус инфектирани за денонощието Чехия заяви за 4048 нови Коронавирус инфектирани за денонощието  Код здраве: За напрежението във втората COVID-19 вълна Код здраве: За напрежението във втората COVID-19 вълна  MБАЛ-Пазарджик желае да бъде разкрита лаборатория за PCR проби MБАЛ-Пазарджик желае да бъде разкрита лаборатория за PCR проби
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР