Световната здравна организация повтори днес съвета си хората, които са

...
Световната здравна организация повтори днес съвета си хората, които са
Коментари Харесай

СЗО препоръча да се изследват хората, които са били в контакт със заразени

Световната здравна организация повтори днес съвета си хората, които са били в контакт с новия коронавирус, да бъдат тествани, дори и да не показват симптоми на инфекция, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Епидемиоложката от СЗО Мария ван Керхов каза, че агенцията на ООН препоръчва предполагаемите случаи на инфекция и техните контакти да бъдат тествани, ако е възможно, но добави, че фокусът трябва да бъде върху хората, проявяващи признаци на инфекция.

Коментарът ѝ бе направен, след като Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ съобщиха тази седмица, че хората, които са били в контакт със заразен, но не проявяват симптоми, може да няма нужда да бъдат изследвани. С това правителствената агенция изненада лекари и политици и си навлече обвинения, че становището ѝ е политически мотивирано.

Майк Райън, ръководител на програмата за извънредни ситуации на СЗО, каза, че има основание за тестване на асимптоматичните и пресимптоматичните случаи, особено там, където се появи огнище. По думите му обаче масовото изследване на населението е скъпо и нереалистично. " Това поглъща огромни ресурси ", каза Райън. Така че трябва да се фокусираме върху тестването на точните хора, трябва да се фокурираме върху максимално тестване в огнищата, върху качеството и скоростта на тестването ", добави той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11816  Американският президент даде обещание да победи COVID-19 Американският президент даде обещание да победи COVID-19  Почти двойно повече излекувани от новозаразени с COVID-19 за денонощие Почти двойно повече излекувани от новозаразени с COVID-19 за денонощие  Англия добави Швейцария, Чехия и Ямайка в карантинния си лист, само че извади от него Куба Англия добави Швейцария, Чехия и Ямайка в карантинния си лист, само че извади от него Куба
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР