Роденият в Ямайка победител в британското издание на музикалното предаване

...
Роденият в Ямайка победител в британското издание на музикалното предаване
Коментари Харесай

Куриозно! Победителят в британския X Factor принуден да напусне страната

Роденият в Ямайка победител в британското издание на музикалното предаване X Factor, Долтън Харис, е принуден да напусне Великобритания дни след своя триумф, тъй като визата му изтича, предава DayliMail.
24-годишният музикант, които спечели състезанието през уикенда, посочва, че визата му позволява да остане на Острова само докато трае шоуто.
„ Нуждая се от нова виза. Трябва да напусна Великобритания за малко, тъй като не ми е разрешено да остана завинаги. Надявам се визата ми да бъде издадена бързо”, казва изпълнителят пред The Sun.
“Имах виза, която ми позволява да се състезавам в шоуто, така, че ще бъде изненадан, ако правителството не ми издаде нова виза, след като го спечелих”, казва Долтън Харис.
Продуцентите на X Factor посочват, че водят преговори за да му бъде разрешено да остане в страната, тъй като изтичането на визата поставя под въпрос турнето на шоуто.
Казусът на Долтън идва 8 години след като участникът в X Factor от Зимбабве Гаму Ненгу избегна депортация, след като молбата за виза подадена от майка ѝ бе отхвърлена.

Въпреки, че бе сочена за фаворит тогава, Гаму бе спорно отстранен от съдиите и не успя да стигне до финалните участия на живо.
Над 200 хил. фена се присъединиха в Фейсбук кампания за връщането на изпълнителката в предаването, но това така и не се случи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР