Професионалните гимназии в Борован и в Мездра, както и Средните

...
Професионалните гимназии в Борован и в Мездра, както и Средните
Коментари Харесай

Четири училища в област Враца преминават на дистанционно обучение от 23 ноември

Професионалните гимназии в Борован и в Мездра, както и Средните училища в село Габаре и в Роман да преминат на дистанционно обучение в електронна среда от 23 до 30 ноември. Това препоръчва Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания във Враца заради над 20 на сто отсъстващи поради заболяване ученици, съобщиха областната администрация.

Областният щаб е решил на заседание още да препоръча да преминат към обучение от разстояние за три паралелки в Средно училище " Св. Св. Кирил и Методий " в Козлодуй и паралелки в Средно училище " Никола Войводов " във Враца от началния етап на обучение. Причината е също отсъствие на повече от 20 на сто от учениците поради заболяване. До 30 ноември онлайн ще продължат обучението си и всички ученици от община Хайредин.

Според щаба, училищните власти трябва да вземат решение за дистанционно обучение в училищата от пети до дванайсети клас при заболели между 15-20 на сто от учениците. Това се отнася и за отделни паралелки от началния етап на обучение при същия процент отсъстващи поради болест. От 23 ноември се възстановяват присъствените учебни занятия в гимназиалния етап на обучение в училищата от община Враца.



Областният щаб за борба с грипа е взел решение за разширяване на капацитета с 20 легла за приемане на неусложнени случаи на болни с Ковид-19 в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести във Враца като достигне 60 от общо 80 легла. Действията по разширяване на възможностите за прием в болницата ще бъдат предприети при евентуално увеличение на заразени с коронавирус до 600 на 100 хиляди жители, уточняват от областната администрация. Тежките случаи ще продължат да се лекуват в многопрофилната болница за активно лечение, както и в частната болница във Враца. Комплексният онкологичен център, както специализираните болници за долекуване на белодробни и вътрешни болести в Роман и Мездра ще останат " чисти " или в тях ще бъдат приемани само незаразени с коронавирус пациенти, допълват в съобщението.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15482  Рекорден брой инфектирани с ковид са приети в болница в лечебни заведения за денонощие в Ловешка област Рекорден брой инфектирани с ковид са приети в болница в лечебни заведения за денонощие в Ловешка област  Във Франция разпоредиха да бъдат избити инфектирани норки Във Франция разпоредиха да бъдат избити инфектирани норки  Погребаха сръбския патриарх Ириней Погребаха сръбския патриарх Ириней
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР