Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове на територията на община

...
Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове на територията на община
Коментари Харесай

Затварят клубовете на пенсионера в община Търговище

Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове на територията на община Търговище, считано от 15 октомври до 30 ноември 2020 г. Това е записано в заповед на кмета Дарин Димитров. Мярката е във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината, съобщиха от пресцентъра.

Изчаква се становището на Регионалната здравна инспекция за преминаването на общинските училища към обучение в електронна среда.

Заради увеличения брой на случаите през последните дни, област Търговище попада в т.нар. " червена зона ". Това означава, че заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население.

Кметът Дарин Димитров апелира гражданите да ограничат контактите си за период от поне 10 дни, да не се посещават увеселителни заведения и мероприятия на закрито. Контролът на разпоредените мерки ще се осъществява от кметовете на кметства, кметските наместници, контрольорите на Общината, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи, Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13242  Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Швейцария Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Швейцария  Новозаразените с ковид в Румъния за първи път над 4000 Новозаразените с ковид в Румъния за първи път над 4000  Проф. Кантарджиев: Всеки трети тест за COVID-19 е позитивен Проф. Кантарджиев: Всеки трети тест за COVID-19 е позитивен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР