Премии на обща стойност 10 милиарда угандийски шилинга (около 2,6

...
Премии на обща стойност 10 милиарда угандийски шилинга (около 2,6
Коментари Харесай

Угандийските депутати си гласуваха бонуси за милиарди

Премии на обща стойност 10 милиарда угандийски шилинга (около 2,6 милиона щатски долара) са си гласували депутатите в източната африканска страна, предаде Би Би Си.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6633
Парламентаристите в Кампала с почти пълно мнозинство са одобрили проекта за допълнителното си материално стимулиране. Според решението всеки един от 426-те законодатели би трябвало да получи еднократна финансова инжекция в размер на около 2600 долара. Като мотив за бонусите депутатите са посочили необходимостта да се предпазват от коронавируса.

Президентът на РЮА проведе борба с маска

Решението на законодателите е предизвикало остра реакция от страна на угандийския президент Йовери Мусевени. Той е заявил, че парите са могли да бъдат насочени към местните здравни заведения.

В Уганда (с население почти 42 милиона души) по официални данни е имало 79 случая на COVID-19 и нито един починал. Страната е под пълна карантина, чието частично вдигане е било насрочено за 5 май.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6633  НА ЖИВО: Борисов на посещаване в Националния център по заразни и паразитни заболявания НА ЖИВО: Борисов на посещаване в Националния център по заразни и паразитни заболявания  COVID-19 е умъртвил повече американци, в сравнение с войната във Виетнам COVID-19 е умъртвил повече американци, в сравнение с войната във Виетнам  МВФ отпуска 3,4 милиарда $ на Нигерия за справяне с пандемията МВФ отпуска 3,4 милиарда $ на Нигерия за справяне с пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР