Преди осем години ученици от училище в Тайван видяха кученце

...
Преди осем години ученици от училище в Тайван видяха кученце
Коментари Харесай

Взеха куче-пазач на училище, но така го храниха, че...

Преди осем години ученици от училище в Тайван видяха кученце на улицата и го прибраха. Нямаше кой да го вземе, така че учениците убедиха ръководството на училището да го вземе като охранител. След много убеждаване, ръководството все пак се съгласило, пише Дейли Мейл.



Палето било наречено Малки бели чорапи. То съвършено се справяло със задълженията си и станало звезда на училището. В цялото училище децата провесвали негови снимки, а след уроците не бързали да се приберат у дома и оставали да си играят с любимеца.



За своята отговорност и грижа кучето беше хранено подобаващо. При това го хранили всички: самите ученици, учители и родители, които идвали да вземат децата си.



Оттогава са минали осем години и продължават да го хранят. Един ден ръководството на училището е забелязало, че кучето едва ходи, а ако легне, вече не става. Оказало се, че е пораснало до 50 килограма.



Завели го на ветеринар, който бил много изненадан от състоянието на любимеца. Било му жал да го погледне. Лекарят предупредил, че кучето може да получи диабет, сърдечни заболявания и лошо храносмилане.



Сега ръководителите на образователната институция строго забраниха на всички да хранят животното. Сега той е на диета, а цялото училище му помага. Нещо повече, учениците бяха задължени да се занимават със спорт с любимеца и да играят игри, изискващи движение.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР